Sikeres volt az őszi nagytakarítás az Öreg-tó partján

Lelkes csapat gyűlt össze kedd délután a tatai Öreg-tó partján, ahol dr. Beró Henrietta alpolgármester kezdeményezésére hulladékgyűjtő akciót szervezett az önkormányzat és a TAVIDÖK.

A part melletti sétányon és a tómederben a vártól egészen a vágóhídig tartó szakaszon, az erős és hideg szél ellenére közel 70 önkéntes szedte zsákokba a hulladékot. Az akció végére összegyűjtöttek két mobiltelefont, székeket, három fém szeméttárolót, útjelző pollert és táblatartót, fémdobozokat, üvegeket, poharakat, papírokat, és még két palackot is, melyek üzeneteket rejtettek.

Dr. Beró Henrietta a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, hogy amióta betölti alpolgármesteri feladatait, mindig odafigyel arra, hogy ősszel és tavasszal is legyen szemétszedési akció, mivel évente kétszer van hagyománya a nagytakarításnak ezekben az időszakokban, de ezt nem elég a lakásunkban elvégezni, fontos, hogy kiterjedjen a környezetünkre is.  Az alpolgármester kiemelte, figyelni kell arra, hogy az ifjúság a környezettudatos életet megismerve nőjön fel, és megtanulja, hogy az eldobott szemét nem fog magától eltűnni vagy lebomlani, hanem tönkreteszi a környezetet amelyben mindannyian élünk. Dr. Beró Henrietta hozzátette azt is, hogy azért választották most a tómedret és a partot, mert Tata egyre vonzóbb hely szórakozási szempontból is, a megyéből sokan látogatják a helyi szórakozóhelyeket és éttermeket, ami együtt jár az alkoholfogyasztás növekedésével, s emiatt nem egyszer előfordul, hogy a köztéri műtárgyakat beledobálják a tóba. Sokszor kerülnek elő például padok a mederből, ezeket a tárgyakat a városgazda elszállítja, rendbe teszi, és újra kihelyezhetővé válnak.

Köszönjük az önkéntes munkát a Bláthy Iskola diákjainak, Varga András képviselőnek, a TAVIDÖK tagjainak, a Tata Hajlék képviselőinek, a sárkányhajósoknak, Tequila kutyusnak, és minden tatai családnak, amely képviselte magát a legkisebbektől az idősebbekig.