2016-ban is folytatódik az együttműködés az Önkormányzat és a TAC között

Sajtótájékoztatón írta alá Michl József polgármester és Lázár Ottó TAC elnök azt a megállapodást, melynek értelmében az egyesület 45 millió forintos támogatást kap a működési költségeinek fedezetére, valamint az önkormányzat 147 millió forint támogatást biztosít a Kőkúti Általános Iskola területén lévő sportcsarnok építésének 2. üteméhez szükséges önerőhöz.

Tata Város Önkormányzata számára kiemelten fontos a város sportéletének támogatása, ezért az itt működő sportegyesületek részére minden évben meghatározott összegű támogatást nyújt. A TAC az elmúlt évek folyamatos fejlődése nyomán mára már tíz szakosztállyal működik: aikido, asztalitenisz, atlétika, birkózás, judo, kézilabda, labdarúgás, röplabda, teremkerékpár és szabadidő szakosztály is található az egyesületben, melynek több mint nyolcszáz tagja van.

A TAC székházában tartott sajtótájékoztatón Michl József polgármester kiemelte, hogy közel 200 millió forint az az összeg, amiről a felek szerződést írnak alá, s amely két területet takar, egyrészt 45 millió forintot a működési költségekre, valamint 147 millió forintot a Kőkúti Általános Iskola területén lévő sportcsarnok 2. építési üteméhez.

Komoly, tervezett és kiszámítható- folyamatos növekedést tapasztalhatunk a TAC életében, s jó érzés, hogy nemcsak szervezeti struktúrájában erősödött meg a klub, hanem egyre több tatait is bevon a sportéletbe- nyilatkozta a polgármester. Az egyesületben folyó munka eredménye nem csupán aranyérmekben és teljesítményben fejeződik ki hanem abban is, hogy általa ténylegesen megvalósul a rendszeres, közösségbe beillesztett egyéb foglalkozás a gyermekek számára az iskolai elfoglaltságaik mellett. Egy egyesületben való feladatvállaláshoz hasonló kihívással manapság a gyerekek ritkán találkoznak-mondta Michl József, aki kiemelte, hogy egy sportegyesületbe való tartozás  során a fiatal korosztály megismeri a szabadságot, de ugyanakkor a belső fegyelmet és a kötelezettségvállalást is. A városvezető az épülő TAC csarnok kapcsán elmondta, hogy a munkálatok hamarosan megkezdődő 2. üteméhez az önkormányzat 147 millió ft-os támogatást nyújt, ezzel segítve a beruházását. A polgármester megköszönte az egyesületnek az együttműködést:- azt reméljük, hogy a sport iránti szeretetet és elkötelezettséget ezzel a remek munkával tovább tudjuk erősíteni. A köszönet jár a sportvezetőknek és edzőknek, de mellettük a szülőknek is, akik elhozzák gyermekeiket az egyesületbe - nyilatkozta Michl József.

Lázár Ottó a TAC elnöke a sajtótájékoztatón többek között beszámolt arról, hogy jelenleg 818 tagja van a TAC-nak, körülbelül 200 felnőtt, és 500 azon gyerekek száma- óvodáskortól 19 éves korig –akik náluk sportolnak. Tata városa a TAC legnagyobb támogatója, amit az elnök külön megköszönt, hozzátéve, hogy a gyerekek számukra kiemelkedően fontosak, hiszen az edzések nyomán megtanulják a rendszerességet, a jó időbeosztást, versenyhelyzetekben állják meg a helyüket, és képesek lesznek kezelni a kudarcokat is. Mivel a 818 egyesületi tag mögött személyenként 2-3 fős család is áll, ezért a TAC munkája 2-3 ezer embert érint, így az a pénz amit a város ad, több ezer embert is szolgál – mondta Lázár Ottó. Az önkormányzati támogatásból 20 millió forintot kap a 10 szakosztály létszámarányosan elosztva, 1 millió a sportiskolai programra megy, a fennmaradó pénzt pedig a létesítményük fenntartására fordítják. A sportcsarnokkal kapcsolatban az elnök elmondta: büszkék vagyunk arra, hogy összefogva a várossal óriási értékeket teremtünk, ennek egy nagy léptékű       megvalósítása a tervek szerint idén nyáron be fog fejeződni, és átadásra kerül az új sportcsarnok.

Bencsik János országgyűlési képviselő a sajtótájékoztató helyszínén úgy nyilatkozott: -az aláírások mögött ott van Tata város önkormányzatának anyagi elkötelezettsége, a teljesítmény a TAC részéről, és van egy térségi szintű összefogás is a szakemberek mellett és mögött, bízva az itt folyó sportszakmai munkában ott vannak azok a vállalkozások, amelyek névvel vagy név nélkül támogatják a fejlesztéseket, az itt folyó munkát. A képviselő gratulált Tata önkormányzatának és a TAC egyesületének értéket teremtő közös munkájához.