Iskolatörténeti sakk eredményekkel büszkélkedhet a Kőkúti Iskola

A közelmúltban Tatabányán rendezték a sakkozók megyei diákolimpiájának egyéni és csapatversenyét, ahol a megye legjobb kis sakkozói mérték össze erejüket. A Kőkúti Általános Iskola történelmet írt, hiszen minden korcsoportban megnyerték az első helyezést.

Négy korcsoportban szerepeltek a Kőkútisok, ami már önmagában is kivételes teljesítmény, hiszen a megyében egyedüliként tudtak minden korcsoportban versenyzőket indítani, s ráadásul mindegyikben aranyérmet is szerezni. Ezzel pedig kivívták a jogot az országos versenyen való indulásra.

Csányi Magdolna sakkpedagógus, tanító elmondta, hogy a felkészülés folyamatos a tanév folyamán, de nemcsak a versenyekre, hiszen a sakkot eszközként is használják, mivel a figyelmet, a logikus gondolkodást éppúgy fejleszti, mint a gyerekek egész személyiségét.

A Kőkúti Iskola sakkozóinak csapata nemcsak az iskola vezetésétől kap támogatást, komolyan segítenek a szülők is a versenyekre való eljutásban, és a DSE szintén támogatja a diákokat.  A felkészítés annyira tudatos, hogy nemcsak első osztályban kezdik a sakkoktatást, hanem azt megelőzően már óvodások is tanulják a sportágat a környékbeli intézményekből. Az egész éves folyamatos munka és gyakorlás mellett a szezon minden augusztusban egy sporttáborral indul, valamint a tanév zárásaként egy nagyszabású sakktábort is szerveznek.

Gratulálunk a Kőkúti Általános Iskola sakkozóinak, és felkészítő tanáraiknak: Csányi Magdolna és Csólig Róbert pedagógusoknak!