Évzáró ünnepségen köszöntötték a Városgazda munkatársait

December 20-án a piarista rendházban rendezte hagyományos évértékelő, karácsonyi ünnepségét a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. A helyszínen Michl József polgármester és Acsai Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója mondott köszönetet a Kft. városüzemeltetési feladatokat nap, mint nap ellátó 70 munkatársának.

 

A cég annak ellenére is eredményes évet zárt, hogy bár a feladataik nem változtak, a dolgozói létszám az elmúlt években folyamatosan csökkent a közfoglalkoztatottak számának fogyatkozásával.

Michl József a helyszínen úgy nyilatkozott: - nagyon sokrétű feladatot lát el a Városgazda, s ebből fakadóan nincsenek könnyű helyzetben, hiszen nagy területet érintő, rendkívül komplex tevékenységet végeznek. A napi feladatok mellett mindig külön öröm azoknak a terveknek a megvalósulása, melyek egy-egy városrésznek a megújulásához járulnak hozzá, idén ilyen volt többek között  a Kocsi út, Dob utcától az Ipari Parkig tartó kilencven méteres szakaszának felújítása, vagy az agostyáni buszváró megépítése. A polgármester hozzátette: - az évek során a Városgazda igazi erős céggé fejlődött, új telephelyet létesítettek, bővítették az eszközparkjukat, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a város üzemeltetése, fenntartása olyan közös feladat, amelyben minden tatainak részt kell vállalnia, ezért felelősen kell gondolkodnunk a környezetünkről.

Acsai Zoltán a piarista rendházban elmondta: - A cég az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan jó évet zárt, az eredmények is azt mutatják, hogy sikerült teljesíteni a célokat. Rengeteg munka hárult továbbra is a Kft.-re, ám a munkatársak száma jóval kevesebb, mint korábban, amikor közel 200 közfoglalkoztatott is dolgozott a Városgazdánál, a jelenlegi 29-hez képest.

A Kft. jövőbeni terveivel kapcsolatban elhangzott, hogy szeretnének tovább gépesíteni, modernizálni, bár nem lehet teljes mértékben gépesítéssel kiváltani az emberi munkát, hiszen a városüzemeltetési feladatok jelentős részéhez szükséges a kézi munkaerő. 2019-ben a tervek között ezért is szerepel a humán erőforrás fejlesztés és az új szakemberek alkalmazása.