Tata és Térsége Civil Napok szeptember 13-29.

Idén már 16. alkalommal szervezi meg a Tata és Térsége Civil Társulása a Tata és Térsége Civil Napokat. A szeptember 13-tól 29-ig zajló rendezvénysorozatról szeptember 10-én tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

A programok ezen az őszön is tartalmas, változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak mindazoknak, akik szívesen ismerkednek az önszerveződésre épülő helyi civil szervezetek tevékenységével az ismeretterjesztés és kulturális közélet számos területén, 18 szervezet összefogásának köszönhetően.

Domonkos Ágnes a Tata és Térsége Civil Társulás elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: - a rendezvénysorozat minden évben igazi sikerélmény a társulásnak, melynek ez az egyik kiemelt eseménye amely valóban összefogja a civileket. 2019-ben a tavalyinál is több szervezet jelentkezett, így szeptember 13. és 29. között 36 különböző programmal várják a Civil Napokon az érdeklődőket. Domonkos Ágnes hozzátette: - azért színes a programválaszték, mert a tatai civilek munkája is nagyon sok területen jelen van, és számos irányba szerteágazik.

A XVI. Tata és Térsége Civil Napok megnyitóját szeptember 14-én szombaton 17 óra 30 perctől rendezik a Piarista kápolnában, ahol a piarista rend megalapítójára emlékező misét követően a helyszínen jubileumi ünnepség és orgonakoncert kezdődik a Magyar Piarista Diákszövetség Tatai Tagozata megalapításának 20. évfordulója alkalmából. A két héten át tartó  programsorozatban szerepelnek többek között ismeretterjesztő előadások, koncertek, sportesemények, zenés irodalmi est és látogatás az agostyáni ökofaluban. Az idei Civil Napok záróeseményére szeptember 29-én 15:00 órától a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban kerül sor, „Nyitott kapu” címmel.

CsatolmányMéret
PDF ikon Civil Napok 2019-programok.pdf917.24 KB