Megkezdődött a halkitermelés az Öreg-tóból

A Tatai Öreg-tó Halászati Kft. november 26-án megkezdte az idei halállomány kitermelését a várárokban.

 

Az éves munka a tervek szerint halad. Július végén már próbahalászatot végeztek azzal a céllal, hogy a halakat megmérjék, megnézzék a súlygyarapodásukat, és ellenőrizzék a takarmányadagokat. A nyár folyamán megérkezett az éves állategészségügyi vizsgálat eredménye is, amely szerint a tatai halak egészségesek és kiváló minőségűek.

2020 tavaszán egy kicsivel több tükrös hal került az Öreg-tóba, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy az év végi forgalomban a gyorsan megtisztítható és feldolgozható választék a legnépszerűbb, amely szeletből, filéből, halászlé alapanyagból áll, ezt az igényt pedig jobban kiszolgálják a tükörpontyok.

Karsainé Haris Hajnalka a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. ügyvezető igazgatója a helyszínen elmondta: - A halak nagyon szépen növekedtek az év során. Most az Öreg-tóból egy kerítő módszerrel a Vecserei zsilipen keresztül kormányozták le a halakat a várárokba, ahol a kitermelés és az autóra rakodás történik.

A tervek szerint idén is lesz karácsonyi halvásár a várárokban, várhatóan december közepétől.