Rendkívüli települési támogatás igénylése

Az elmúlt napokban a városunkat sújtó vihar okozta károk enyhítésére Tata Város Önkormányzata lehetőséget biztosít rendkívüli települési támogatás, krízistámogatás igénylésére. A támogatás iránt az alábbi esetekben lehet kérelmet benyújtani:

  • 100.000,- Ft-ot meghaladó, a lakhatást szolgáló ingatlanban bekövetkezett kár esetén - lehetőség van maximum 250.000,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatás és/vagy maximum 750.000,- Ft összegű kamatmentes kölcsön igénylésére.
  • Kisebb károk esetén (100.000,-Ft alatt) rendkívüli települési támogatást lehet igényelni szociális rászorultság alapján, a jövedelmi helyzetre tekintettel.

Az igényléshez nyomtatványt szükséges kitölteni. A nyomtatvány megtalálható Tata város honlapján(www.tata.hu), valamint a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal (2890 Tata, Kossuth tér 1.) fszt. 1., 2., irodájában és portáján.
A vissza nem térítendő támogatás és a kamatmentes kölcsön együttes igénylésénél mindkét nyomtatványt ki kell tölteni és a Hivatal szociális csoportjánál benyújtani.

A támogatásokkal kapcsolatosan további részletes információ kérhető a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal szociális csoportjánál. (Tel: 588-638)

Letölthető nyomtatványok: