Az Ifjúsági Stratégiáról egyeztetett a városi diákönkormányzat

Tata Város Diákönkormányzata december 8-án tartotta soron következő találkozóját, melynek helyszíne a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ volt.

 

Az ülés aktuális témái között szerepelt a 2022-es év tervezése, a Nemzeti Ifjúsági Tanács vitaversenyére való jelentkezés, valamint az Ifjúsági Stratégia véleményezése. Utóbbival kapcsolatban a találkozón Rigó Balázs tartott tájékoztatót a fiataloknak. Tata alpolgármestere a témáról úgy nyilatkozott: - Hosszú ideje dolgozunk az Ifjúsági Stratégiánkon, és elérkeztünk oda, hogy át is tudjuk adni a teljes dokumentumot a diákönkormányzat tagjainak. Korábban már bemutattuk nekik a tavasszal készített ifjúsági felmérésnek az eredményeit, ezt követően pedig megismerhették annak a célrendszernek a tartalmát, amelyet a stratégiában fejtettünk ki. A dokumentum több részből áll. Tartalmaz egy bevezetőt, amely bemutatja többek között a stratégia jellegét valamint a háttérszabályozásokat. A következő rész egy helyzetelemzés, mely részletezi a helyi 14-29 évesek élethelyzetét és magában foglalja a kérdőívre adott valamint a fókuszcsoportos interjúkban elhangzott válaszokat is. A harmadik rész pedig a célrendszert és az ahhoz kapcsolódó cselekvési tervet tartalmazza, mindehhez pedig egy mellékletben kapcsolódik a teljes ifjúsági felmérés elemzése és eredményeinek részletes bemutatása.

A diákönkormányzat tagjai valamint a fiatalokkal foglalkozó intézmények és szakemberek a teljes dokumentumot megkapták elektronikus formában, s véleményezhetik, javaslatokkal láthatják el a stratégiát, melyet a képviselő-testület decemberi ülésén fog első olvasatban tárgyalni, s várhatóan jövő év elején fogadhatja majd el végleges formájában.