Hernádi László beszámolója

Lajosmizsén rendezték a 2020, illetve a 2021-es évi Magyar Szlalom Bajnokság díjkiosztóját.

 

2020-ban még csak Hernádi László versenyzett egy Mitsubishi Lancer-rel, s a 8 futamból álló bajnokságot sikerült megnyernie. A 2021-es szezonban már csak a Hungaroringen és Kakucs ringen indult. A 2021-es teljes szezonban már csak az ifjúság képviselte a családot, egy Mitsubishi Colt-al, ami egy igazán kis frappáns női autó. Hernádi Ildikó 16 és Hernádi Kitti 11 évesen 2021-ben indult életük első magyar Szlalom Bajnoki futamán. Futamról futamra folyamatosan fejlődtek, és precíz, pontos autózással minimális bójahibával egyre jobb időket és eredményeket értek el, ami az év végére már dobogós eredményt is jelentett számukra. Hernádi Ildikó a bajnokságban az ötödik, míg Hernádi Kitti a kilencedik helyen végzett.

Hernádi László még begyűjtött 2021-ben egy Horvát Bajnoki harmadik helyet és egy Közép-Európa Bajnoki harmadik helyet. A vírushelyzet miatt ezen  versenysorozatok díjkiosztóinak még nincsen meg az időpontjuk és helyük.

Hernádi László a Horvát Hegyi Bajnokságban, valamint a Közép-Európa hegyi és szlalom sorozatokban tervez rajthoz állni az idei szezonban. Hernádi Ildikó és Kitti a Magyar Szlalom Bajnokságban próbálnak tovább fejlődni, és minél jobb eredményeket elérni. A Magyar Szlalom Bajnokság előre láthatólag április elején kezdődik.

(Szöveg és fotó: Hernádi László)