Hernádi László beszámolója

Kakucsringen rendezték meg a Magyar Szlalom Bajnokság második futamát. Az első bajnoki futam sikerei után nagyon vártuk ezt a futamot, bár nem szállt a fejünkbe a siker.

 

Tudtuk, hogy az M-Ringen megrendezett futamon a kaotikus időjárás is segített az erősebb autók ellen, és hogy olyan jó eredményt érjünk el. Kakucsringen szép napos idő várt minket, és így teljesítettük az első tréninget, majd az első versenyfutamot. A Hernádi tesók közül Ildikó állt elsőként rajthoz, a negyedik legjobb időt sikerült autóznia, míg Kitti az ötödik időt autózva ért célba. Azt láttuk, hogy a száraz pályán az erősebb autókkal szemben, a jóval tapasztaltabb versenytársak ellen győzelmi esélyeink nincsenek, de mivel nekünk ez még csak a második szezonunk, tisztában voltunk vele, hogy a pontszerzés is jó eredménynek számít. A második és a harmadik futamban Ildikó és Kitti is tovább javított idején, és ami még ennél is fontosabb, mind a két lány bójahiba nélkül teljesítette a napot. Ildikó az utolsó körben lévő hibátlan autózásával felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára. Még Kittinek is sikerült két perc alatt teljesíteni az utolsó futamot, ezzel megszerezte a pontszerző ötödik helyet. Ildikó zsinórban másodjára állhatott dobogóra bajnoki futamon.

Három hét múlva a Hungaroringen folytatódik a Magyar Szlalom Bajnokság, ahol a 120 fős mezőny kibővül a nemzetközi versenyzőkkel, mivel Szlalom Közép Európa Bajnoki futamba is beleszámít ez a verseny. Ez azt jelenti, hogy a Hungaroringen ismét 3 Hernádi fog a rajtvonalhoz állni, mivel a nemzetközi futamon Hernádi László is indul. Hernádi Lászlónak a hétvégén elkezdődik a nemzetközi sorozata Horvátországban, Makarskán.

 

1    Kachichian Lucienne        ( 89 )Mini Cooper S R53        03:34,508

 

2   Sándor Norbert              ( 29 )Mini Cooper S R53         03:36,006

 

3   Hernádi Ildikó                   ( 39 )Mitsubishi Colt               03:52,004

 

(Szöveg és fotó: Hernádi László)