Idén is népszerű a nyári diákmunka

Idén is népszerű a nyári diákmunka Tatán, miután újra meghirdették a kormányzati programot állami bérköltség-támogatással. A támogatás célcsoportjába a 16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok tartoznak, közülük ebben az évben is sokan vállaltak feladatokat az önkormányzatnál és cégeinél. Rigó Balázs alpolgármester július 13-án a Tatai Városkapu Közhasznút Zrt.-nél dolgozó diákokkal beszélgetett a tapasztalataikról.

 

2022-ben 162 fiatalt foglalkoztat a város cégein, intézményein keresztül, összesen 6 foglalkoztatónál, 16 telephelyen, 18 féle munkakörben. A feladatok változatosak, hiszen a turisztikai és városüzemeltetési munkák mellett a szociális, múzeumi és adminisztrációs területen is dolgozhatnak a diákok. Rigó Balázs, Tata alpolgármestere ezzel kapcsolatban elmondta: - A nyári diákmunka nem kizárólag pénzkereseti lehetőség, bár a minimálbér emelésével és a 25 év alattiak szja-mentességével idén több pénz marad a diákoknál, de emellett kiemelt szerepe van a gyakorlati tapasztalatok megszerzésének is. A fiatalok új területeken próbálhatják ki magukat s ezzel az önismeretük is erősödik, közelebbről megismerkedhetnek a munka világával, és betekintést nyernek a városüzemeltetés mindennapjaiba is.

Az előző évekhez hasonlóan a diákmunkára jelentkezőknek július 31-ig csütörtökönként ügyfélfogadást biztosít az önkormányzat a Bercsényi u.1. alatti Tourinform irodában, ahol személyesen lehet érdeklődni, jelentkezni diákmunkára, vagy elektronikus úton a vamosine.illes.marta@tata.hu e-mail címen. Jelenleg már csak néhány munkakörben van szabad álláshely augusztus 1-től.