Környezetvédelmi tevékenységre nyertek támogatást

A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság által kiírt környezetvédelmi alapra beérkezett pályázatok nyertesei vehették át a támogatói okleveleket a polgármesteri hivatalban. A megjelent civil szervezetek, intézmények, médiumok képviselőit Michl József polgármester és Borsó Tibor, a bizottság elnöke köszöntötte.

 

Michl József elmondta, örömteli, hogy sok pályázat érkezett be, s arra kérte a nyerteseket, hogy vállalt feladataikat a megszokott színvonalon végezzék. Elmondta továbbá, hogy 2013-ban lesz öt éve, hogy megjelent a Magyary-terv könyv alakban is. Az ötéves évfordulóra megújult, kibővített kiadványt szeretne megjelentetni, melyhez a most megjelentek segítségét, észrevételeit is várja.

 

Borsó Tibor bizottsági elnök ismertette a nyertesek névsorát és a számukra megítélt összegeket:

 

A Kőkúti Általános Iskola 170 000 forintot nyert a környezetvédelmi-környezettudatos nevelés az erdei iskolában című projektjére. A Bergengócia Óvoda 40 000 forintot a hagyományos gombakiállítás megszervezésére, az Által-ér Szövetség az Öreg-tavi élőhelyek rekonstrukció komplex ökológiai monitoringja című pályázati célra 300 000 forintot, a Magyar Madártani Egyesület KEM-i csoportja a ferencmajori nomád táborra 300 000 forintot, ugyanez a szervezet Tata természeti értékeiről szervezendő fotókiállításra 280 000 forintot, a Zöld Sziget Kör nyári táborára 180 000 forintot, a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület békamentésre 100 000 forintot, valamint a XII. Tatai Vadlúd Sokadalom megszervezésére 800 000 forintot nyert.

 

A szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, meglévő gyűjtőrendszer korszerűsítése, bővítése az intézményekben, a diákok környezettudatosságra nevelése címmel meghirdetett pályázatra a Vaszary János Általános Iskola Jázmin Utcai tagintézménye pályázott, s 80 000 forintot nyert.

 

Az írott és elektronikus kommunikáció, a helyi környezet és természetvédelmi értékek bemutatása című pályázaton a Tatai Televízió Közalapítvány részére 500 000 forintot ítélt meg a bizottság.