Hivatalosan is átadták a Bajcsy-Zsilinszky utat

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség sikeres pályázati támogatásából és jelentős önkormányzati hozzájárulással újították fel Tatán a Bajcsy-Zsilinszky utat. A város forgalmas részén található utca, több mint 300 méter hosszan teljes egészében megújult.

A rendezvényen a beruházó cég szakemberei, az önkormányzat illetékes irodájának munkatársai, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Regionális Igazgatóságának vezetője, és a Bajcsy- Zsilinszky utca lakói is jelen voltak.
Fekete Gyula a kivitelező cég ügyvezetője elmondta: az építés jó példáját mutatja az átgondolt városfejlesztésnek Tatán, hiszen az állami támogatás igénybevételével és a magánszféra összefogásával egy közös beruházás valósult meg. A felújítás során a csapadékvíz elvezető rendszer is kialakításra került, ami a korábbi vízelvezetési gondokat oldotta meg. Az idén korszerűsítették a régi járdákat is, és ingatlanfejlesztő vállalkozások finanszírozásával 43 parkolóhely kiépítésére is sor került. Az útépítés kivitelezését megelőzően, a Vízmű Rt. elvégezte az utcában a régi elavult ivóvízvezeték teljes rekonstrukcióját is. Agócs István, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közép-dunántúli Regionális igazgatója örömmel üdvözölte, hogy kezdettől fogva az út minden engedéllyel, dokumentációval rendelkezett.
Az ünnepi átadáson Dr. Varga András a körzet önkormányzati képviselője beszédében hangsúlyozta: A Bajcsy-Zsilinszky utca felújításával nem záródtak le a felújítási munkák Tatán. A jövőben az önkormányzat tervezi a Május 1. úti körforgalmi csomópont fejlesztését, direktágak kiépítését. Még ebben az évben szeretnék a terveket elkészíttetni, hogy a későbbiekben az Újvilág utca is burkolatot kapjon.
Michl József a város polgármestere beszédében kiemelte: ez a mostani beruházás a többi útfelújítás példája lehet Tata városában. A pályázati támogatás és a minimális önerő mellett a város több mint 25 millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy ez az új útszakasz megépüljön. Jelenleg a város három út felújítására nyújtott be pályázatot, illetve az Európai Uniós források adta lehetőségeket is szeretné kihasználni. A polgármester hozzátette: az önkormányzat minél hamarabb szeretné azt a nehéz helyzetet megoldani, amit a tatai ipari park autópályáról történő megközelíthetősége jelent.
A polgármester közösen a Bajcsy-Zsilinszky utca lakóival vágta át a szalagot, ezzel hivatalosan is átadva az utat forgalomnak. A Bajcsy-Zsilinszky út felújításával Tatán egészen a körforgalomig egy korszerű úthálózat épült ki a közelmúltban.