Segítség a civileknek és az intézményeknek

A város négy pályázati lehetőséggel, összesen 16 millió forinttal segíti az idén is a civil szervezeteket. A különböző alapokat azért hozta létre az önkormányzat, hogy az oktatatási, kulturális, sport, szociális és ifjúsági területen támogassa az új kezdeményezéseket, a hagyományos programok megszervezését, valamint az országos és a nemzetközi szinten való megjelenést.

A Humán és Intézményi Bizottság májusi ülésén elbírálta a beérkezett pályázatokat. Ez évben 168 pályázat érkezett, ebből a bizottság 153 pályázatot támogatott.
Kaszál József a Humán és Intézményi Bizottság elnöke elmondta:
- Ez a 16 millió forint nagyon fontos a pályázóknak ahhoz, hogy rendezvényeiket, programjaikat magasabb színvonalon tudják valósítani. Ehhez természetesen a pályázóknak legalább 50%-os önerőt kellett felmutatniuk. Az idén is színvonalas pályázatokat bírálhattunk el, amely azt igazolja, hogy szükség van ezekre a pénzügyi alapokra. E nélkül valószínűleg minden pályázónak nehezebb körülmények között kellene kigazdálkodnia programjai megvalósítását.
Míg ebben az évben is komoly támogatási összeget osztott el a bizottság, addig 2006-ban nem volt rá lehetősége a civil szervezeteknek, hogy pályázzanak.