Indul a Magyary-terv Tatán

Tatán sajtótájékoztatón ismertette Michl József polgármester (október 15. hétfő) a Magyary terv vitaanyagát a megjelent érdeklődőknek, a város képviselőinek, a civil szervezetek vezetőinek.
A Magyary terv ötletét Magyary Zoltánnak 1938-ban megjelent "Mi lesz Veled Tata- Tóváros?!" című írása adta, ami új feladatokat, célokat fogalmazott meg a két város egyesítése kapcsán.
Ezen ötlet mentén született meg Michl József polgármester irányításával a Magyary-terv vitaanyaga.
A vitaanyag innen letölthető!

 

A dokumentum közérthető formában fogalmazza meg Tata jövőjét a hosszú távú fejlődés érdekében. Ehhez a javaslat sorhoz kapcsolódni tudnak a helyi közösségek, intézmények, vállalkozók, a civil szervezetek, a kistérségben élők. Az első feladat az, hogy a tataiak megismerjék, ezt a vitairatot, és hogy kifejtsék gondolataikat arról, hogy milyen célokat tűzzön maga elé város a következő évtizedekben.

 

A terv 6 nagy fejezetből áll:
  1. Vizek és zöldfelületek - Mikovinyi Sámuel program
  2. Településfejlesztés - Fellner Jakab program
  3. Oktatási és kultúra, család és ifjúság - Öveges József program
  4. Gazdaságfejlesztés - Esterházy program
  5. Szolidaritás - Giesswein Sándor program
  6. A megvalósítás útja

 

A Magyary terv végleges változatát a város vezetői a tataiak segítségével, közreműködésével készítik majd el. A közeljövőben lakossági fórumokon, szakmai rendezvényeken és a médiában ismertetik a jövő fejlődési lehetőségeit felvázoló tatai Magyary-tervet.
Michl József polgármester tervei szerint az így összeállt anyagot a november végi testületi ülésen külön napirendi pontként tárgyalják. Év végére pedig a tataiak hozzászólásával kiegészített Magyary terv remélhetőleg könyv alakban is megjelenik majd.


A kiadvány a polgármesteri hivatalban és a tatai intézményekben megtalálható.