Családbarát munkahely kialakítása Tata Város Polgármesteri Hivatalában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2012. 10. 02. napján megjelentetett, CSP-CSBM-12 kódszámú a "Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása" elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott, CSP-CSBM-12-8854 pályázati azonosító számú, "Családbarát munkahely kialakítása Tata Város Polgármesteri Hivatalában" című pályázati projekt 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült 2013. január 2-án.

 

A projekt során a következő fejlesztések kerülnek elvégzésre.

 

Játszószoba kialakítása

 

Tata Város Önkormányzata (Önkormányzat) épületében az itt dolgozó családos munkavállalók munkakörülményeinek javítása érdekében történő fejlesztés.

 

Az Önkormányzat épületében kialakításra kerül a „játszószoba” egy meglévő iroda helység átalakításával, felújításával. A  „Családbarát munkahely” megteremtése érdekében a munkaidőt követően lehetőséget biztosít az Önkormányzat a gyermek elhelyezésre, meghatározott időszakban szerdai és a pénteki napokon, továbbá a tavaszi szünetben.

 

Számítástechnikai eszköz beszerzése az otthoni munka végzéshez

 

A gyermekes munkavállalók, illetve az idős szülőket gondozó munkavállalóknál Tata Város   Önkormányzatában lehetőséget kívánunk teremteni az otthoni munkavégzésre. Ennek érdekében  laptopot vásárolunk, mellyel az otthoni munkavégzés megoldható.

 

Kondicionáló terem és a hozzá tartozó meleg vizes egység kialakítása

 

Az egészséges életmód megteremtése érdekében kívánunk egy kondicionáló termet kialakítani kapcsolódó vizes blokkal együtt a dolgozók részére. Az érdemi munkavégzéshez szükséges a test karbantartása is. A kondicionáló terem eszközei: futópad, kondicionáló gép és szobakerékpár.

 

A vizes blokk kialakítása biztosítaná a kerékpárral érkező munkavállalók felfrissülését is a munkavégzés előtt.

 

Tata Város Önkormányzata elnyerte a „Kerékpáros barát település” és a „Gyermekbarát város” címet. A fentiekben bemutatott intézkedések szintén erősítenék a megnyert városi címeket.