Elkészült a Magyary-terv

A tataiak összefogásával és munkájával elkészült a város hosszú távú fejlesztési terve, a Magyary - terv, amely könyv alakjában válik hozzáférhetővé az érdeklődők számára. Ennek ünnepélyes bemutatójára a Köztisztviselők Napján 2008. július 1-jén, kedden, 15 órai kezdettel kerül sor Tata Város Polgármesteri Hivatala dísztermében.

A tataiak összefogásával és közös munkájával elkészült a város hosszú távú fejlesztési terve, a Magyary - terv, amely hamarosan könyv alakjában válik hozzáférhetővé az érdeklődők számára.
A terv készítését a 2006-os önkormányzati választások után határozta el a város új vezetése. Az ötletet Magyary Zoltánnak 1938-ban megjelent „Mi lesz Tatatóvárosból?” című írása adta, ami új feladatokat, célokat fogalmazott meg a két város egyesítése kapcsán. A most könyv alakban megjelenő Magyary-terv vitairatát a tataiak 2007 őszén ismerhették meg, melyet az önkormányzat közös vitára bocsátott a közösségek, intézmények, a lakosság részére. A Magyary-terv Vitairata a város közvéleményét rendkívüli mértékben megmozgatta. A társadalmi vita 2007 novemberében zárult le, a beérkezett több mint négyszáz írásos észrevételt feldolgozták és beleépítették a Magyary- terv végső változatába.
A tatai önkormányzat azonban már az év elejétől a Magyary-terv Vitaanyagának szellemében dolgozott. Elkészítették Tata Közoktatási Intézkedési tervét, megalkották a Gyermekbarát város koncepciót, a kistérség egészségfejlesztési tervét, elfogadták a város marketingkommunikációs stratégiáját, majd a települési és térségi turisztikai koncepciót is. A Tata-Neszmélyi borút program illetve a Gasztroland fejlesztés pedig a kistérségi szakmai, turisztikai összefogását szolgálja. Az önkormányzat jelenleg a Kossuth tér átépítésének tervein dolgozik, a Kristály-fürdő rekonstrukcióját készítik elő. Ugyancsak ezzel az időponttal indult el az Integrált Városfejlesztési Stratégia kidolgozása, mely a város teljes területfejlesztési célú átvilágítását és rövid, közép és hosszú távú fejlesztési koncepcióját tartalmazza.
Tata társadalom- és településfejlesztését, igazgatásszervezését és gazdaságfejlődését a XXI. század első felében meghatározó Magyary-tervet Tata és Tóváros egyesítésének 70. évfordulóján a következő 70 évre azzal bocsátja útjára az önkormányzat, hogy bizalommal mondják, hogy ma is jó tatainak lenni, de azt remélik, hogy a jövőben még jobb lesz! A Magyary-terv ünnepélyes bemutatója július 1-jén, kedden, 15.00 órakor lesz Tatán a Polgármesteri Hivatala dísztermében. A tervhez számos civil szervezet és magánszemély fűzött értékes és lényeges gondolatot, ezeket a most megjelenő könyvhöz mellékelt CD-n is közreadják. A könyvet Michl József, Tata város polgármestere mutatja be. A rendezvényen előadást tart dr. Navracsics Tibor egyetemi docens, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője.

Az eseményre szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt!