Diáksportolókat, edzőket és pedagógusokat jutalmaztak a Tatai Edzőtáborban

A Komárom-Esztergom Megyei Diák-és Szabadidősport Szövetség idén már második alkalommal rendezte meg az önkormányzat támogatásával díjátadó ünnepségét, melyre azok a fiatalok kaptak meghívót, akik a hivatalos diákolimpiai sportágakban az országos döntőkön 1-3. helyezést szereztek.

Szak és intézményvezetők, pedagógusok, szülők, és persze a megye legeredményesebb ifjú sportolói gyűltek össze október 12-én a Tatai Olimpiai Központ labdajáték csarnokában, ahol a szép eredményekhez gratulált a résztvevőknek Michl József polgármester, és Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke is.

A helyszínen Tompa Andor, a KEM Diák és Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta, hogy az országos diákolimpiákon hagyományosan jól szerepelnek a megyei indulók, akik közül hétfőn 104 arany, 81 ezüst és 54 bronzérmes kapott serleget valamint pólót, ezen kívül pedig 55 testnevelőt, edzőt jutalmaztak, valamint 6 felkészítő szakember külön életműdíjat vehetett át, mellyel az eddigi munkájukat ismerték el.

Michl József nyitóbeszédében hangsúlyozta:Tatán azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a városban minden diák az iskola után vagy sportoljon, vagy valamilyen művészetet tanuljon. Ennek az a célja, hogy a tatai gyerekek ebben a fogékony életkorban egy olyan többletet adjanak az életükhöz, ami később pozitívan befolyásolja a pályájuk alakulását. Ehhez pedig az egyik legjobb eszköz a sport-mondta a városvezető, aki gratulált minden résztvevőnek, és külön köszönetét fejezte ki a diákolimpiai mozgalomnak, valamint azoknak a pedagógusoknak és intézményvezetőknek, akik segítenek abban, hogy a gyerekek a mindennapi munka mellett valami többletet is letegyenek az asztalra.  Tata polgármestere hozzátette: most, amikor egy újabb olimpiára készül az ország, kiemelten fontos, hogy az ötkarikás játékok eszméjére a gyerekeinket is megtanítsuk, és elérjük, hogy a fiatalok testben, lélekben és szívben egészségesebbek legyenek az átlagnál.

Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke az ünnepségen szintén megköszönte a szövetség munkáját, és kiemelte, hogy a jelenlévők dicsőséget szereztek a megyének, ami sok munkával és erőkifejtéssel jár. A közgyűlés elnöke beszélt arról, hogy nagyon fontos olyan versenyzőket nevelni, akik később majd az edzőtáborba jöhetnek felkészülni a legnagyobb versenyekre, és ott olyan szereplésre, ami nemcsak a megyénk hanem Magyarország számára is jelentős. Popovics György külön köszönetet mondott a megjelent szülőknek, testnevelőknek valamint edzőknek, és kiemelte, hogy a munkájuk azért is fontos, mert ilyen eredményekre csupán a testnevelés órán nem lehet felkészíteni a gyerekeket, így ez a tevékenység áldozatvállalást kíván a szakemberektől és a családoktól, nem kímélve a szabad idejüket, hétvégéiket.

A díjátadó ünnepség állófogadással zárult, ahol a fiatal versenyzők örömmel osztották meg tapasztalataikat egymással.