Vaszary Kertje Tatán

Zsúfolásig megtelt október 29-én a Kuny Domokos Múzeum kiállítóterme, ahol a „Vaszary kertje-Vaszary János és Tata” című kiállítás megnyitóján a festő különleges hangulatú képeiben gyönyörködhettek az érdeklődők.

A Kuny Domokos Múzeum 2015 októberében Vaszary Jánosra emlékezik. A magyar festészet halhatatlan mestere 1909-től haláláig, 1939-ig Tatán élt, tavasztól őszig pihent az angolkert közelében épített műtermes villában, melynek kertje számos festmény megszületését inspirálta. A csütörtökön megnyílt tárlat, a Tatán festett alkotásokat mutatja be.

Dr. Beró Henrietta, Tata alpolgármestere a megnyitón megköszönte a kiállítás szervezőinek munkáját, és hangsúlyozta, hogy a Tatai Angolpark rehabilitációs projektjének befejezését követően, az  építészeti, vízépítési, sétányrekonstrukciós munkák és a növények kiültetése után, mára a park ismét olyan fényben ragyog, ami nemcsak Tata városához, hanem a festő emlékéhez is méltó.

A kiállítást Plesznivy Edit művészettörténész, a magyar nemzeti galéria osztályvezetője nyitotta meg, az eseményen közreműködött Petrozsényi Eszter színművész, valamint hegedűn játszott Major Mariann és Horváth Kitti.

A kiállítás december 20-ig látogatható.