Idén is megrendezték a Szociális Segítők Napját

Tata Város Önkormányzata november 11-én rendezett ünnepséget a Szociális Segítők Napja alkalmából, a Pikant Pajtában. A helyszínen jelen volt Bencsik János országgyűlési képviselő, Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester , és a képviselő-testület tagjai.

A rendezvényt Székely Csaba, a Tatai Szociális Alapellátó Intézmény vezetője nyitotta meg. Székely Csaba három témát emelt ki, melyek meghatározóak a segítő munkában. Az első, hogy a szociális munkát teljes személyiséggel végzik, ezért az önismeret ezen a területen nagyon fontos. A második a változás, ami a szociális terület vezérgondolata, hiszen a munkával változást próbálnak előidézni az emberek és családok életében. A harmadik pedig a tanulás, mert csak az egész életen át tartó képzés vezethet oda, hogy a segítő munkában önbizalommal, szeretettel és bátran tudjon bárki is helyt állni.

A szociális dolgozókat Michl József polgármester is köszöntötte, aki a helyszínen megköszönte mindenkinek azt az áldozatokkal járó életvitelt, aminek eredményeként a rászorulókat nem hagyják magukra, és együttérzéssel próbálnak javítani az életükön. Michl József külön köszönetet mondott azoknak a közösségeknek és civil szervezeteknek akik önkéntesként dolgoznak, a Magyar Vöröskereszt tatai csoportjának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának, az alkoholistákat mentő Szőlőtő Egyesületnek, és minden olyan önkéntes segítőnek aki bekapcsolódik a közös munkába, és jót tesz mások helyett a rászorulókkal. Nagy köszönet jár természetesen azoknak is, akik hivatásszerűen önkéntesek-fogalmazott a polgármester, aki kiemelte annak a belső indíttatásnak a fontosságát, amely meghatározza a területen dolgozók mindennapjait, és erővel, kitartással, tenni akarással tölti meg őket.  Az elmúlt egy év eredményeit összefoglalva a polgármester szólt a Jázmin utcai iskola udvarában kialakított máltai játszókertről, a hajléktalan szálló továbbfejlesztéséről, amelynek keretében egy ún: zsilipszobát hoznak létre a közeljövőben, valamint arról a programról, amelyben a hajléktalan munkanélkülieknek tudnak munkát biztosítani, ehhez ugyanis 12 főre nyert el az önkormányzat állami támogatást. Továbbra is fontos cél, hogy mint családbarát önkormányzat, Tata a családok egysége és egészsége szempontjából is a legerősebb települések közé tartozzon, s ebben mindannyian felelősek vagyunk-mondta Michl József, aki köszöntője zárásaként azt kívánta, hogy a test, a lélek és a szellem egysége erősítse munkájukban a szakembereket.

A helyszínen ezt követően elismeréseket adtak át, majd Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnökének pohárköszöntője után állófogadással és kötetlen beszélgetéssel folytatódott az ünnepség.