Döntött a képviselő-testület: idén is várja a jégpálya a tataiakat

Rendkívüli testületi ülés volt november 18-án a Városházán, ahol a képviselő-testület tagjai két napirendi pontot tárgyaltak meg.

Az első pont a Kőkúti Általános Iskola jégpályájához, a második pedig a Rákóczi utca 9 sz. alatti ingatlanhoz kapcsolódott.

Michl József polgármester a rendkívüli testületi ülés összehívásával kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy az elmúlt szezonban nagyon nagy sikere volt a tatai jégpályának, ami ezért idén is várni fogja a látogatókat. A tavalyi kivitelező cég, egy az utóbbitól lényegesen eltérő-jóval drágább- árajánlatot adott a folytatáshoz, ezért új partnert keresett az önkormányzat a 2015-16-os tervek megvalósításához. A testület döntése alapján a Városkapu Zrt. kapta a lehetőséget arra, hogy az idei szezon jégpályáját, a tavalyinál nagyobb területen felépíthesse és működtethesse. A tervek szerint december elejétől ismét várja majd a tatai jégpálya a kikapcsolódni vágyókat.

A rendkívüli ülés másik témája egy ingatlanhoz kapcsolódó pályázat kiírása volt. Az önkormányzat szeretné a Rákóczi utca 9-es számú épületét megújítani-kibővíteni a város szívében, ezért a szerdai döntés értelmében pályázatot írtak ki az ingatlan értékesítésére.  A pályázati kiírással a városvezetés első lépésben monitorozni szeretné a piaci lehetőségeket, ezért várják azokat a fejlesztőket és cégeket, akiket érdekel az a lehetőség, hogy a szóban forgó területen komoly befektetéssel fejlesztési ötleteket valósítsanak meg.

A képviselő-testület soros, következő ülésére november 25-én kerül sor a Városháza dísztermében.