Megváltozott a forgalmi rend a Kossuth téren

A felújított városközpontban megváltozott a tér és a környező utcák közlekedési rendje.

A Komáromi út – Kőkút köz, a Kocsi utca – Kálvária utca, és a Fürdő utca most átépített parkolóhelyeinek kijelölt szakaszától, a Rákóczi Ferenc utca – Hősök tere közötti szakaszáig maximum 30 km/órás sebességgel közlekedhetnek az autósok. A Kocsi utca felől a volt „Tornyos Presszó” csomóponttól az útpálya burkolatát megemelték, s a helyszínen egy rámpát alakítottak ki. A Komáromi utca – Kőkút köz csomópontjában a Komáromi utcai ágon szintén rámpa lett beépítve az útburkolatba. Az övezetben a gépjárművek maximális megengedett sebessége szintén 30 km/óra. A Kocsi utca és a Komáromi utca felől mindkét irányból tilos behajtani, a célforgalom kivételével. A Kossuth tér vaskereskedés, lottózó és gyógyszertár előtti útszakasza egyirányú a Komáromi utca felől a Rákóczi utca irányába. A Polgármesteri Hivatal előtti útszakaszra sem lehet behajtani, a Fürdő utca és a Bercsényi utca találkozásánál pedig forgalomkorlátozó oszlopokat helyeztek ki.

A gyógyszertár előtt jobbra kanyarodva egy kiemelt forgalomcsillapító küszöbön áthaladva a Rákóczi utca, vagy a Szent Kereszt Templom plébánia hivatala felé haladhatunk tovább. Mindkét útszakasz egyirányú. A templom előtti útszakaszra, (a Stóla - térre) sem a Kocsi utca felől, sem a plébánia felől nem lehet behajtani, a teret a II. János Pál pápa tér felé lehet elhagyni.

A Rákóczi utcában visszaállt a megszokott forgalmi rend, a Kossuth tér felől egy irányban lehet közlekedni a Hősök tere felé. A Bercsényi utca, illetve a Kórház irányába a fagyizó mellett nem lehet behajtani.

A Bercsényi utca a Fürdő utcától egyirányú a Hősök tere felé, s mindkét oldalán kiépített, párhuzamos kialakítású parkolóhelyek találhatók. A Hősök tere kórház előtti útszakasza a Bercsényi utca és a Kastély tér között ugyancsak egyirányú. A behajtás a Kastély tér felől lehetséges a Bercsényi utca irányába.  A zsinagóga melletti útszakaszon mindkét oldalon lehet személygépkocsival parkolni, s ezen a szakaszon 30 km/h a legnagyobb megengedett haladási sebesség.

A téren visszaállt a közösségi közlekedés rendje is. A buszmegállók megújult peronnal a már megszokott helyen várják az utasokat. A Kossuth teret a helyi és a helyközi közlekedés is érinti.

 

 

 

 

CsatolmányMéret
PDF ikon terkep-kossuth ter es kornyeke.pdf451.24 KB