Megújult a város közvilágítása-modernebb és takarékosabb lámpák világítják meg Tata útjait

Lezárult Tata közvilágítás korszerűsítési programjának második üteme. A fejlesztések eredményeiről Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester és Horváthy Lóránt, a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke sajtótájékoztatón számolt be az Öreg-tó partján, egy korszerű és energiatakarékos lámpaoszlop szomszédságában.

A helyszínen Michl József polgármester az elmúlt esztendők eredményeiről szólva elmondta, hogy a városban lévő 3304 lámpatestnek több mint a felét sikerült megújítani, a legforgalmasabb tatai utakon és csomópontokon most már LED-es közvilágítás működik, s ez a folyamat a jövőben is folytatódni fog. A mögöttünk álló időszak fejlesztéseit részben pályázati pénzből, részben pedig a város saját pénzéből sikerült megvalósítani.

A városi közvilágítás-korszerűsítés keretében lezárult a Május 1 út – Bacsó Béla út korszerűsítése is, mellyel kapcsolatban dr. Beró Henrietta alpolgármester elmondta: a városban kiemelt feladat, hogy az utakon, különösen a zebrák környékén megfelelő legyen a közvilágítás. A Május 1 és a Bacsó Béla utakon eddig 145 lámpatestet cseréltek le 75 W-os LED-es izzókra, ennek köszönhetően éves szinten másfél millió forintot takarít meg a város, ezt a pénzt pedig vissza tudják fordítani újabb fejlesztésekre. Az új lámpák kellemesebb fényerővel rendelkeznek, jobb láthatási körülményeket biztosítanak, erősebbek, ugyanakkor energiatakarékosak is.

Szintén a legutóbbi fejlesztések része a Tópart sétányon megvalósult új hálózat kiépítése, a Pötörke- malomtól az Építők parkjáig. Az érintett szakaszon 47 db  LED- es lámpatest lett beépítve. Horváthy Lóránt képviselő, a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a korszerűsítéssel a tóparton egy régi problémát sikerült felszámolni, mert a sétány világítása már jó ideje javításra szorult. Mára 1618 méter hosszan  megújult, illetve kiépült a tóparti világítás. A lámpák bekapcsolása után a futók és kerékpárosok forgalma megnőtt az esti órákban, és sokan vették birtokba a fénnyel körbevett útszakaszt.