2016-ban duplán jubilál a Kenderke

Kettős jubileumot ünnepel idén a hagyományőrző- és éltető tatai Kenderke népművészeti műhely: az egyesület 35, a művészeti iskola 20 éves fennállása alkalmából ünnepi rendezvénysorozatot szerveznek a Magyary Zoltán Művelődési Központban.

A programsorozat január 23-án kezdődik, amikor fotókiállítással és rendezvénytörténeti füzettel mutatják be a Kenderke húsz nagyrendezvényének, a négy Híd Fesztiválnak, a két Milleniumi Sokadalomnak és a tizennégy Tatai Sokadalomnak a történetét. A kiállítás megnyitója után 17 órától a magyar kultúra napjához kapcsolódó előadás a Kárpát-medence szokásait mutatja be. A műsor címe „Jeles napok - Ünnepek és hétköznapok a magyar nép életében”.

Február 13-án szintén a művelődési központ ad otthont a Kenderke Barátai Zenekar „Szerelemvarázslás” című ősbemutatójának és az azt követő táncháznak. A zenekar készülő, harmadik lemezének zenei anyagát itt hallhatja először a nagyközönség. A magyar népzenét, Beatles-dalokkal és a Sebő-együttes hangszerelt szerzeményeivel egybeszerkesztett előadás merész, eddig nem hallott, újszerű megközelítése a három különböző stílusirányzatnak. A koncert után táncház kezdődik a kiállítóteremben.

Idézzük fel az eltelt éveket, ünnepeljük közösen a magyar kultúrát, és gyönyörködjünk a szerelem ihlette dalokban - együtt a Kenderkével!