Tatai gyerekeknek szólt a Padlás című musical Tatabányán

Michl József polgármester felajánlásával, a város ajándékaként tekinthették meg a Jázmin Iskola diákjai szerda délután a tatabányai Jászai Mari Színház: Padlás c. előadását.

Jubileumot ünnepelt a közelmúltban a Vaszary János Általános Iskola Jázmin Utcai Tagintézménye, amely 50. születésnapja alkalmából gálaműsort adott a Magyary Zoltán Művelődési Központban. A dalokból, táncokból, versekből és színdarab részletekből álló előadáson akkor az iskola minden diákja fellépett.

Michl József, Tata polgármestere a szerdai tatabányai előadás előtt elmondta, hogy az ajándék színházlátogatás ötletét az intézmény színvonalas és hangulatos ünnepi műsora adta, ugyanis abban a diákok több részletet is előadtak a Padlás című musicalből. Akkor született a gondolat, hogy születésnapi ajándékként az iskola tanulói, pedagógusai és a szülők élőben is megnézhessék a teljes előadást.

A polgármester a színházban köszöntőjében ismét gratulált az akkori gálaműsorhoz, valamint az iskola fennállásának kerek évfordulójához. Michl József hozzátette: a színház csodája leginkább abban érhető tetten, hogy mindaz amit azért tanulunk meg, hogy előadhassuk másoknak, nemcsak a nézőknek ad örömet, hanem közben szinte észrevétlenül mi magunk, az előadók is gazdagodunk általa. Így egészen biztos, hogy az iskola jubileumi gálaműsorából is sokan, és sokat tanultak.

A születésnapi előadáson a színház széksorait közel 250 tatai iskolás és vendégeik töltötték meg. A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. pedig vállalta, hogy a kisdiákokat ingyen átszállítja busszal a színházba, majd az előadást követően haza is hozta Tatára.