Ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács

Tatán, a Városháza dísztermében tartotta idei első ülését a Társulási Tanács, melynek tagjai nyolc napirendi pontot tárgyaltak.

Az aktuális napirendi pontok közé tartozott többek között a társulás 2016. évi költségvetésének meghatározása, a Szociális Alapellátó Intézményben és a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában fizetendő térítési díjak megállapítása, valamint tájékoztató a Társuláshoz tartozó önkormányzatok összesített 2016-os ellenőrzési tervéről.

Az ülésen tárgyaltak a kistérségi projektjavaslatokról is, a TOP pályázatokhoz kapcsolódóan. A témában elhangzott, hogy kistérségi szinten a tervek szerint kiemelt pályázati területek közé tartozik az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése, és a szociális alapszolgáltatás infrastrukturális bővítésének témaköre.

Az ülés második felében a helyszínen Közbiztonsági Egyeztető Fórum keretében tartott beszámolót dr. Friedrich Gábor r. ezredes, Tata Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, valamint az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről tartott tájékoztatót Vámosiné Illés Márta, a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetője.