A Városi Nyugdíjas Klub éves közgyűlésén összegezte a tavalyi év eredményeit

A Magyary Zoltán Művelődési Központban tartotta éves közgyűlését a Városi Nyugdíjas Klub, mely Tata legnagyobb civil szervezeteként 57 éve működik.

A közgyűlés napirendi pontjainak sorában szerepelt többek között összegzés a tavalyi évről, a 2016-os munkaterv, összefoglaló az idei üdülési lehetőségekről, és beszámoló a klub tavalyi, illetve ez évre vonatkozó költségvetéséről is.

Aktív volt a klub elmúlt éve, a tagok létszáma 257 főre emelkedett, több mint 60 rendezvényük volt, dalkörük pedig 13 alkalommal szerepelt különböző rendezvényeken. A tataiak szoros kapcsolatot ápolnak Gúta nyugdíjas klubjával, nyugdíjas napot, pótszilvesztert, bálokat, különböző előadásokat és kirándulásokat szerveznek.

A közgyűlésen Kun Imre, a klub elnöke megköszönte Tata városának anyagi és erkölcsi támogatását. Az elnök az idei évre vonatkozó munkatervről szólva elmondta, hogy 2016-ban is folytatni kívánják a teadélutánok és ismeretterjesztő előadások szervezését, emellett pedig terveik szerint bűnmegelőzési tájékoztató és erdélyi kirándulás is vár a tagokra, valamint idén is felkérik a városvezetést egy Tata fejlesztési terveit bemutató előadás megtartására.

dr. Beró Henrietta alpolgármester megerősítette, hogy a város tavaly decemberben megszavazott költségvetésében idén is szerepel az önkormányzati támogatás a klub részére. Városunk kiemelten kezeli a nyugdíjas klub helyzetét - mondta az alpolgármester megköszönve, hogy az egyesületre mindig lehet számítani, képviseltetik magukat a városi rendezvényeken, és véleményükkel, visszajelzéseikkel folyamatosan támogatják az önkormányzat munkáját.

A Honvéd Bajtársi Klub elnöke Sárközi József a közgyűlésen tájékoztatott arról, hogy a két klubban jelenleg harminchatan kettős tagságúak, a két klub céljai, feladatai sok tekintetben azonosak. Sárközi József gratulált a vezetőségnek a 2015-ben elvégzett munkájához, a tagság aktivitásához, s megköszönte városunk önkormányzatának támogatását is. A Honvéd Bajtársi Klub is elkészítette erre az évre vonatkozó programtervét, melyet a városi rendezvényekkel és a Nyugdíjas Klubbal összhangban állítottak össze.