Tatai kórus énekel a Bazilikában

Az Egressy Kamarakórus Budapesten, a Szent István Bazilikában lép fel március 6-án, 12 órától. A csodálatos helyszínen, a nagyböjti időszakhoz illeszkedő egyházzenei műveket énekelnek majd.

A nagy vegyes karból, az Egressy Kórusból 1991-ben alakult kamarakórus már számtalan rendezvényen képviselte városunkat. Céljuk a hazai és külföldi kórusirodalom szerzőinek megismertetése itthon és határainkon túl, valamint a zenei különlegességek és ritkaságok megszólaltatása, újdonságok, fiatal szerzők műveinek népszerűsítése.

Az idén 25 éves kórus jubiláló koncertsorozatát tavaly kezdte Bécsben, ezt követte a Mátyás-templom, és most márciusban a Bazilika, ahol a déli misét követően önálló bemutatkozásra is lehetőséget kaptak a tataiak. Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alapító karnagy elmondta, hogy nagy jelentőségű esemény számukra városunk határain kívül fellépni, hiszen ezáltal Tata kulturális életét is népszerűsíthetik, kapcsolatokat építhetnek és tapasztalatokat gyűjthetnek. Fontos, hogy egy ilyen lehetőség alkalmat ad a szakma elismert személyiségeivel való találkozásra, és arra, hogy új kapcsolatok nyomán utakat nyissunk további fellépések felé is - nyilatkozta a karnagy.

A március 6-i előadáson a reneszánsztól napjainkig terjedő korszak egyházzenei műveiből válogatnak majd, és bár a fellépés Budapesten lesz, a kórus szeretettel várja a tataiakat is az előadásra.

CsatolmányMéret
Kép ikon Egressy Kamarakórus meghívója.jpg85.2 KB