Sikeres szezon után, búcsúzik egy időre a tatai jégpálya

Ezen a hétvégén a szezonban utoljára korcsolyázhatunk a Tatai Városkapu Jégsátorban, ahol a szervezők jégbúcsúztatót szerveztek szombaton.

Közeledik a tavasz, a jégpálya tehát búcsúzik egy időre. Kedvező volt az idei szezon - nyilatkozta Horváth Zoltán Zsolt, a Városkapu Zrt. vezérigazgató-helyettese, jégkorongedző, hozzátéve, hogy a pálya életében azért voltak fontosak az elmúlt hónapok, mert el tudott indulni a helyi jeges sportkultúra, a tataiak megszokták, hogy van jégpálya és ki is használták a lehetőséget, a kis hokisok megkaphatták az első felszerelésüket, és a szülők is meggyőződhettek arról, hogy a gyerekek tehetségesek. Délelőttönként általában 150-200 gyermek korcsolyázott a Kőkúti Iskola melletti sátorban a testnevelési órák keretében, minden este volt amatőr jégkorongozási lehetőség a felnőtteknek, s a délutánokon és hétvégéken is folyamatos volt az érdeklődés a pálya iránt. Horváth Zoltán Zsolt elmondta azt is, hogy ez a szezon jelentős mérföldkő volt, ami nagyban köszönhető a tatai önkormányzatnak, amely támogatásával lehetővé tette a pálya létrejöttét és működését, ezzel is bizonyítva, hogy a városnak valóban fontos a sportélet.

Michl József polgármester, aki a gyermek hokicsapat tagjainak emlékérmeket adott át, a helyszínen elmondta: több mint ötezer belépés történt iskolaidőn kívül a szezonban a pályára, és több mint háromezer volt az iskolások belépésének a száma, ami azt jelenti, hogy a napi testnevelésórák rendszerében háromezer gyermek korcsolyázhatott a tanórák keretében, s ezzel nemcsak egy új sportágat ismerhettek meg, nemcsak az ügyességük, biztonságérzetük, egyensúlyérzékük fejlődött, hanem mindez kihatással volt a tanulmányi eredményeikre is. A cél, hogy egy új, Tatán eddig még hagyományokkal nem bíró sportágat, a jégkorongot bevezessék, s a Hódy SE szárnyai alatt megalakulhatott a kis hódok csapata a városban. A jégpálya fontos szerepet játszik Tata sportkoncepciójában is – nyilatkozta a polgármester, hozzátéve, hogy a magyar kormány által létrehozott látványsportok támogatási rendszerében a jégkorong is szerepel, így már a vízilabdán kívül négy sportág van, amely ebben a kategóriában Tatán is aktívan megjelenhet, és továbbra is kiemelt cél, hogy a városban minden gyermek találja meg azt a sportágat, amit szívesen, örömmel gyakorol.

A következő szezonban ismét várja a tataiakat a jégsátor, melynek egy végleges helyet alakítanak majd ki a Kőkúti Iskola mellett. Akik még szeretnének, február 28-án, vasárnap este 7 óráig korcsolyázhatnak egyet a Városkapu Jégsátorban.