A Városházán ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács

A Társulási Tanács tagjai hétfőn, a Városháza dísztermében két határidőt érintő kérdésben is döntést hoztak.

A napirendi pontok közül az egyik a Szociális Alapellátó Intézmény alapító okiratának módosítása volt, míg a másik ahhoz kapcsolódott, hogy az ügyeleti ellátás kikerül az alapellátásból, s annak feladatait egy külső cég fogja elvégezni.

Ezzel kapcsolatban Michl József polgármester az ülés után arról a döntésről tájékoztatott, amely szerint közbeszerzési pályázatot írnak ki, melyben a háziorvosi ügyeleti ellátás elvégzéséhez keresik azt a külső céget, amely elvállalja, hogy az ügyeletet önállóan működtetik. A polgármester hozzátette: kistérségünk az eddigi ellátási rendszer fenntarthatóságát nem vitatva, úgy gondolja- kifejezetten a tatai háziorvosok kérésére-hogy legyen egy másik megoldás, és ne a jelenlegi formában működjön tovább az ügyelet.  A tataiak, a betegek semmit nem fognak ebből észrevenni, a szolgáltatás akadálytalanul működik tovább, a háziorvosi ügyelet az eddig megszokott helyen marad. Az új rendszer a tervek szerint idén május-június hónaptól kezdi majd el működését, addig is hamarosan megtörténik a pályázat kiírása, miután a piacfelmérést már elvégezték.

A társulási tanács ülésén beszámolók is elhangzottak. J. Nagy Éva a Tatai Járási Hivatal vezetője az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről, Friedrich Gábor r. ezredes, Tata Rendőrkapitányság kapitányságvezetője a közbiztonsági helyzetről, míg Kremnitzky Gábor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tatai Tankerület igazgatója a tankerület aktuális kérdéseiről tájékoztatta a társulási tanács tagjait.