Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Dezső Marianna zenepedagógus

Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Dezső Marianna zenepedagógus augusztus 20-án, a Kossuth téren rendezett városi ünnepségen.

Dezső Marianna a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem magyar-ének, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakán végzett.  Kiemelkedő szerepet tölt be Tata művészeti életében, zongoraművészként rendszeres fellépője a városi, megyei koncerteknek. 1996-ban létrehozta és sok éven át vezette a tatai Concerto Zeneiskolát, jelentős szakmai eredmények bizonyítják az ott folyó oktató-nevelő munkát. Ő a szervezője az idén 17. alkalommal megrendezésre került Tatai Barokk Fesztiválnak, ill. a tehetséges fiatal zenészek számára 10. alkalommal szervezte meg a Tatai Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzust, neves külföldi és magyar professzorok irányításával, idén már 22 országból érkeztek Tatára növendékek a világ minden tájáról. A nemzetközi kurzus munkájában egyre több magyar diák is részt vesz, ami óriási szakmai lehetőséget jelent számukra további zenei pályafutásukban. Különösen kiemelkedőek a kurzusokat záró gálakoncertek, ahol minden alkalommal világszínvonalú produkciók hangzanak el a növendékek előadásában. 2010-ben az oktatási és kulturális miniszter kimagasló színvonalú munkájáért Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesítette.

Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Dezső Marianna zenepedagógus, Tata város zenei és művészeti életében betöltött kiemelkedő és elkötelezett zenepedagógiai tevékenységének, a Tatai Barokk Fesztivál és a nemzetközi zenei mesterkurzus megszervezésének elismeréseképpen.

Gratulálunk az elismeréshez!