Új városrész születik Tata kiemelt zöldövezetében

Több száz lakás, családi házas övezet, vagy akár a helyi turizmust erősítő szálláshelyek kialakítására is alkalmas az a különleges adottságokkal rendelkező eladó terület, mely Tata egyik közkedvelt zöldövezeti részén található, a népszerű Fényes Forrásvidék közelében.

 

Tata Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Fényes-fasor mentén található  tatai 1363/102 és 1363/103 hrsz.-ú, valamint a 1363/99 hrsz.-ú ingatlanok értékesítésére. A területre a város képviselő-testülete kezdeményezte a szabályozási terv módosítását, mely jelenleg folyamatban van. Az önkormányzat a módosítási eljárást a leendő vevő(k) területre tervezett beruházásainak figyelembevételével fogja lezárni.

A megindult szabályozási terv módosítása alapján:

- az ingatlanokból mintegy 2,6 hektár különleges idegenforgalmi övezetbe, a fennmaradó mintegy 7,6 hektár területrész pedig kisvárosias (társasházi) és kertvárosias (családi házas) övezetbe kerülne. Ezen területrészből már 2,5 hektár megvásárlására is lehetőség van.

Az eladással az önkormányzat támogatni szeretné a hazánkban és Tatán egyaránt növekvő  építkezési és lakásvásárlási igények kielégítését, valamint olyan szálláshelyek kialakításának lehetőségét, melyek városunknak a térségben kiemelkedő szerepet játszó turisztikai vonzerejét tovább növelhetik.

A pályázónak városfejlesztési megállapodást kell kötnie az önkormányzattal az érintett terület fejlesztésére az önkormányzat által készíttetett koncepcióterv alapján, az általa megvásárolni kívánt területrész arányos finanszírozásában.

Általános pályázati feltételek, pályázati dokumentáció:

Pályázni csak írásban, magyar nyelven lehet.

A pályázati dokumentáció - melynek megvásárlása az érvényes jelentkezés feltétele - 2018. június 5-től vásárolható meg, a dokumentáció anyagának díja 25.000.- Ft +  ÁFA, melyet a hivatal részéről rendelkezésre bocsátott postai csekken kell megfizetni. Az átvétel helye a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal, 2890 Tata, Kossuth tér 1., Építési és vagyongazdálkodási Iroda (II. emelet 206. szoba).

További információ Bakos Zsolt építési és vagyongazdálkodási irodavezetőtől a 34/588-659-os telefonszámon, illetve Mátrai Csilla vagyongazdálkodási ügyintézőtől a 34/588-655-os  telefonszámon, valamint a vagyongazd@tata.hu e-mail címen kérhető.