Sajtóközlemény a humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában című projektről

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában című EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú számú projekt 499,45 millió Ft európai uniós támogatási összegben részesült.

A konstrukció egyik legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.

A konstrukció másik fő célja a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.

A három éves időtartamú projekt részcéljai:

- A humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása, 

- A hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítésének, munkaerő-piaci eszközökben való részesedésének és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése,

 - A helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése,

- A vidék megtartó képességének erősítése, valamint az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása,

- A kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

A pályázat konzorcium keretén belül került benyújtásra. A konzorcium vezetője Tata Város Önkormányzata, konzorciumi tagok: Vértestolna, Tardos, Szomód, Naszály, Kocs, Dunaszentmiklós, Baj, Tatai Televízió Közalapítvány. A partnerönkormányzatok saját programmal és eszközbeszerzéssel vesznek részt a programban.