A gombáké volt a főszerep hétvégén Agostyánban

Október 27. és 29. között már 17. alkalommal rendezték meg az Agostyáni Gomba Fesztivált, az Agostyáni Bergengócia Óvoda szervezésében.

A három napos eseményre nemcsak Tatáról, hanem a környező településekről is sokan ellátogattak. Szombaton családi gombagyűjtéssel indult a program, hiszen ilyenkor, az őszi időben gazdagon terem a gomba a környező erdőkben, bár idén a csapadékszegény ősz miatt a megszokottnál kevesebb volt a termés. A helyszínen zajló kiállításra a túrán begyűjtött fajokból válogattak.

A program fő szervezője a Bergengócia Óvoda volt, ahol környezettudatos nevelési programmal fogadják a legkisebbeket. Ebben az évben először a fesztiválhoz kapcsolódóan az intézmény rajzpályázatot hirdetett óvodások és kisiskolások számára, a felhívásra 75 pályamunka érkezett, melyeket kiállítottak, és a legjobbak jutalmat is kaptak alkotásaikért.

A gombakiállításon több mint 70 fél gombát láthattak az érdeklődők, a témában pedig ismeretterjesztő előadást és ételkóstolót is szerveztek Agostyánban.

 

Fotók: Bergengócia Óvoda