Idén is tíz fiatal részesült az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjban

2018-ban ismét tíz diák kapta meg az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjat. A támogatást tanúsító okleveleket november 9-én a Városháza dísztermében adta át Michl József polgármester.

 

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. április 25-én alkotta meg a tanulmányi ösztöndíjakról és adományozásuk rendjéről szóló önkormányzati rendeletet. Az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíj olyan tatai állandó lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos, felsőoktatásban alapképzésben, osztatlan mesterképzésben vagy mesterképzésben tanuló hallgatónak adományozható, aki a díj adományozását megelőző tanév mindkét félévében négyesnél magasabb tanulmányi átlagot ért el, és még legalább egy tanéve van hátra a tanulmányai befejezéséig.

A díjat évente maximum tíz hallgatónak lehet odaítélni: öt hallgatónak, akik  humán tudományterületen, és öt hallgatónak, akik természettudományos-műszaki szakterületen tanulnak. A díj odaítéléséről a mindenkori oktatási feladatokkal foglalkozó bizottság javaslatának figyelembe vételével Tata Város polgármestere dönt. A díj az odaítélést tanúsító díszoklevélből és egy tanév 10 hónapjára szóló ösztöndíjból áll. Az ösztöndíj havi összege 12 000 forint.

Michl József polgármester a Városházán elmondta: - A képviselő testület ezzel a szerény ösztöndíjjal fejezi ki megbecsülését a diákok eredményei, plusz munkája, s a tanulmányaik során vállalt erőfeszítéseik iránt. A polgármester külön köszönetet mondott a szülőknek, akik támogatják gyermekeik felsőoktatásban való tanulását. Ezzel az ösztöndíjjal a munkát jutalmazzuk és azokat, akik hajlandóak tenni azért, hogy életük következő időszakában még többet adhassanak majd vissza annak a közösségnek  amely segített nekik, ezért visszavárunk minden tatai, jelenleg a felsőoktatásban tanuló fiatalt, hiszen biztosan mindenki talál magának állást itt helyben – fogalmazott Michl József.

Az ösztöndíj pénzügyi fedezetét „A Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” elnevezésű EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projekt keretén belül biztosítja az önkormányzat.

A Humán és Ügyrendi Bizottság javaslatának figyelembe vételével a polgármester az alábbi felsőoktatásban tanuló diákok részére adományozta az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjat a 2018/19-es tanévre:

-Aros Flóra Széchenyi István Egyetem, Apáczai Csere János Kar gyógypedagógia.

- Berbás Hanna Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem.

- Csölley Martin Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének szak.

- Haluska Lilla Eötvös Loránd Tudományegyetem fordító és tolmács.

- Heitz Ferenc Dániel Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kar, alkalmazott matematikus.

- Jakabovics Luca Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipari termék- és formatervezői szak.

- Kiss Botond Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kar, matematika szak.

- Mészáros Anna Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar.

- Mészáros Dániel Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar vegyészmérnök.

-Petró Liza Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építészmérnök.

Gratulálunk az ösztöndíjasoknak, tanulmányaikhoz kitartást, és sok sikert kívánunk!