122 diákolimpiai bajnokot köszöntöttek az edzőtáborban

A Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület november 12-én rendezte idei Diákolimpiai díjátadó ünnepségét a Tatai Edzőtábor Konferencia termében.

 

A helyszínen a 2017/18-as tanév diákolimpiáin aranyérmet nyert bajnokokat köszöntötték: 13 sportág képviseletében 122 diákot, valamint felkészítő edzőiket, pedagógusaikat.

Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke a helyszínen kiemelte: - a díjátadón a mi bajnokainkat köszönthetjük, megyénk legjobb gyermek és diáksportolóit. Ők mindannyian továbbviszik a hírünket, és dicséretet érdemelnek azért mert képesek arra, hogy a sportágukban kiemelkedjenek, ehhez pedig nem elég a tehetség, nagyon sokat is kell tenni érte. Ebben a munkában kiemelkedő a felkészítő szakemberek szerepe, hisz mindaz, amit ők átadnak a gyerekeknek, kihat a fiatalok egész életére, és persze fontos a szülők támogatása is, akik lehetővé teszik, hogy a diákok sportolhassanak.

Az edzőtábor Konferencia termében zajló eseményen az atlétika, floorball, birkózás, görkorcsolya, gyorskorcsolya, judo, kerékpár, kézilabda, labdarúgás, sakk, súlyemelés, úszás és vívás sportágak legjobbjai vettek részt.

Michl József polgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta - nagy öröm az, hogy a megyében ilyen sok ifjú bajnokunk van, akik abban hisznek, hogy szorgalmas munkával, kitartással, és a sport iránti szeretettel le lehet győzni a lehetetlent, s el lehet érni a kitűzött célokat. „Mindenkit aki sportol, arra biztatok, higgyen abban, hogy nagy eredményeket is el lehet érni. Emellett azonban annak is nagy jelentősége van, ha valaki csupán a mozgás öröméért sportol, mert egészséges emberekre van szüksége a világnak, és persze Tatának is” – fogalmazott a városvezető.

A díjátadón közreműködött a Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményének kórusa.

Az ifjú olimpikonok idén egy - egy „Diákolimpiai bajnok” feliratú hátizsákot kaptak ajándékba. Gratulálunk megyénk minden bajnokának, munkájukhoz további sok sikert és jó egészséget kívánunk!