Turisztikai szakemberek találkoztak a városházán

Regionális Turisztikai Desztinációs Menedzsment. Ez volt a témája annak az információs napnak, ahová a térség turisztikai szakembereit várták a szervezők.

A tatai polgármesteri hivatalban megrendezett fórum résztvevőit Horváthy Lóránt alpolgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy Tata város fejlődésének egyik lehetséges útja a turizmus.
- Az önkormányzat célja, hogy egyre több olyan programot tudjon ajánlani az ide látogatóknak, amelyikért érdemes felkeresni a várost. Ehhez az egyik fontos lépés Esterházy-kastély, a Vár, a szabadtéri színpad felújítása, de már most is -tavasztól-őszig- szinte minden hétvégén van egy-egy fesztiváljellegű rendezvény a városban (például a Víz, Zene, Virág és a Barokk fesztivál vagy a Tatai Sokadalom).
A visszatérő források kiépítése mellett az önkormányzat szeretné rendbe hozni az Öreg-tó környékét, amelyik népszerű sétaútvonal, valamint új funkciót találni -befektetők segítségével- azoknak az épületeknek, amelyek jobban megfelelnek a konferenciaturizmus igényeinek. Az önkormányzati fejlesztések irányvonalát hosszútávra a nemrég könyv alakban megjelent Magyary-terv tartalmazza – mondta az alpolgármester.
Az információs nap meghívott előadói között volt Hinek Mátyás a Kodolányi János Főiskola, Turizmus Tanszékének tanára, és a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai, a Magyar Turizmus ZRt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának munkatársai valamint a térség szakemberei. A térségi turisztika menedzsment azon tevékenységek összessége, amelyek egy adott földrajzi térség számára ahhoz szükségesek, hogy látogatókat vonzzon és számukra ottani tartózkodásuk során tökéletes utazási élményt nyújtson. Mindezt úgy kell tennie, hogy fenntartható legyen. Hosszú távon csak az tartható fenn, ami valamennyi szereplő számára előnyös – hangzott el a fórumon.