Június 6-tól várja a vásárlókat a tatai INTERSPAR

5200 négyzetméteres hipermarket építését jelentette be a SPAR Tatán tavaly tavasszal. Az új üzlet hivatalos megnyitójára június 5-én került sor, a vásárlókat június 6-tól várja az üzlet.

 

A volt TAC pálya helyén megépült, 34. magyarországi INTERSPAR hipermarket kívül-belül környezetbarát technológiákkal felszerelt, az áruházban önkiszolgáló kasszák teszik gyorsabbá a vásárlást, a családok pedig egy modern játszótérnek is örülhetnek a helyszínen.

„Az áruház megnyitása nemcsak a környéken élők magasabb szintű kiszolgálását fogja jelenteni, hanem 78 új munkahelyet is teremt. Tovább folytatjuk a modernizációs programunkat, koncentrálunk az online kereskedelemre és egyes városokban új áruházak építésére is lehetőségünk nyílik 2019-ben, melyek közül kiemelkedik a tatai beruházás” – mondta a megnyitón Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Tata és a SPAR Magyarország 2018 márciusában írta alá az építés szándéknyilatkozatát, és alig több mint egy év elteltével már meg is nyitotta kapuit a 4,2 milliárd forintos beruházás keretében megépült INTERSPAR. A hipermarket egyedülálló technológiával épült: az 5200 négyzetméteres áruház fa tetőszerkezete különleges újdonságnak számít, az üzletlánc magyarországi története során még soha nem épült INTERSPAR fa tetőszerkezettel. A külsőleg is esztétikus, környezetbarát anyaghasználat környezetkímélő belső technológiákkal egészült ki. A létesítménybe ózonbarát hűtőrendszert és hűtőajtókat, hatékony energiafelhasználású LED-világítást telepítettek. A komplexum ideális hőmérsékletéről padlóhűtés/fűtés gondoskodik. Az épület hűtési és fűtési hőigényéről a keletkező hulladékhő felhasználásán túl hőszivattyús rendszer gondoskodik, földgáz felhasználása nélkül. A közel nulla fosszilis energiaigényű ingatlan kiváló minőségű nyílászárókkal és hőszigeteléssel rendelkezik, illetve megújuló napenergia felhasználás is megjelenik: például napelemes térkőburkolat biztosítja az áramot a játszótéren elhelyezett telefontöltőkhöz.

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a tatai megnyitón elmondta: - Tata gyönyörű városa emlékezetes szerepet tölt be a SPAR magyarországi történetében, a nemzetközi áruházlánc ugyanis 1991-ben itt nyitotta meg első hazai üzletét. A SPAR Magyarország Kft. több mint negyedszázados működése alatt jelentős értéket hozott létre a hazai kiskereskedelemben. Az ágazat átalakulása során annak egyik legnagyobb szereplőjévé, 13 ezer alkalmazottjával egyik legfontosabb foglalkoztatójává vált. A magyar kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart, és a fejlesztésekben továbbra is számítanak a vállalattal kialakított jó partneri kapcsolatra.

A vállalat a változó fogyasztói elvárásoknak megfelelően bővítette – az INTERSPAR-okra jellemző - több mint húszezer cikkből álló kínálatát, így az új tatai hipermarketben kiemelt helyre kerültek az egészségtudatos táplálkozást segítő, valamint a bio- és diabetikus élelmiszerek, illetőleg elérhető az áruházlánc saját márkás SPAR. enjoy convenience – kényelmi – termékeinek teljes választéka is. A gyorsabb bevásárlást önkiszolgáló kasszák segítik.

Szalay Zsolt a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója a megnyitón tájékoztatott arról, hogy a tatai hipermarket a cég 562. üzlete, melyben rengeteg munka és tapasztalat is van egyben. Az áruház hosszú fejlesztési folyamat eredményeként született meg, s a vállalat alapvető értékeit hordozza magában: a minőséget és a bizalmat – hangsúlyozta Szalay Zsolt.

A SPAR elkötelezett amellett, hogy az áruházaiban valódi élmény legyen a vásárlás és magas színvonalúak a szolgáltatások. Ezért Tatán is helyet kapott a salátabár és a látványpékség, illetve egy új típusú vendégtérrel rendelkező INTERSPAR to Go étterem, amely jó időben a teraszán is várja a vendégeket,  területén pedig ingyenes vezeték nélküli internet szolgáltatás érhető el. A látogatókat 450 férőhelyes, ingyenes parkoló fogadja elektromosautó-töltőállomásokkal, emellett a közeljövőben Tata Város Önkormányzatával együttműködésben, a térségben megjelenő kerékpárkölcsönző hálózat egyik állomása is itt kap majd helyet. A hipermarket szomszédságában egy modern játszóteret építettek a családos vásárlók számára.

Michl József Tata polgármestere az üzlet átadási ünnepségén úgy nyilatkozott: - sok tárgyalás során a legapróbb részletekig igyekezett a város és a SPAR egyeztetni a beruházásról azért, hogy mindenki elégedett lehessen. Azt szerettük volna, hogy a tataiak nagyon szeressék az üzletet, ehhez kapcsolódóan pedig komoly kéréseink és igényeink voltak, melyekben sikerült megegyezni és közösen olyan megoldásokat találni, melyek előnyt jelentenek az itt élőknek és a vállalatnak egyaránt - fogalmazott a városvezető, aki külön köszönetet mondott azért, hogy az építkezéssel párhuzamosan a SPAR teljesítette a korábban aláírt városfejlesztési megállapodásban vállalt feladatait.

Az áruház biztonságos megközelítését segíti elő, hogy a beruházás során kiszélesítették a Május 1. utat, kanyarodósávot alakítottak ki, áthelyezték és megnövelték a gyalogátkelőhelyet. Az autóforgalmat zöldnövény-sávval választották el és sor került a forgalomirányító jelzőlámpák működésének összehangolására is.

Bencsik János országgyűlési képviselő a hivatalos megnyitón köszöntőjében kiemelte: - nem csak egy INTERSPAR nyílik meg június 6-án Tatán, hanem az elkövetkezendő hetekben egymás után nyitnak majd ki azok az üzletek, melyek bérlőként jelentek meg a beruházással párhuzamosan. Ez külön örömhír a kistérségben élőknek, hiszen lehetőséget kapnak arra, hogy kényelmes körülmények között egy helyszínen tudjanak beszerezni friss és tartós fogyasztási cikkeket egyaránt.

A tatai INTERSPAR áruház június 6-án reggel 6 órakor nyitja meg kapuit a vásárlók előtt.