Tata Városáért díj ezüst fokozatában részesült Langmár István és Langmár Istvánné

Tata Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2019-ben Tata Városáért díj ezüst fokozatában részesítette Langmár István építész-tervezőt és Langmár Istvánné pedagógust, akik az elismerést augusztus 20-án a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vehették át.

 

Langmár István és Langmár Istvánné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseiként végzett alázatos, lelkiismeretes, odaadó, karitatív tevékenységük elismeréseképpen részesültek a kitüntetésben.

Langmár Istvánné pedagógusként kisebb településeken tanított, majd tatai letelepedésük után a Bláthy Ottó Szakmunkásképző Iskola tanára, később igazgatóhelyettese volt. Pályája során hitét mindvégig megtartotta. Pedagógusként nagy szeretettel fordult a tanulók felé, akik gyakran és bátran keresték gondjaikkal. A fiatalokat mindig tisztességre és a haza szeretetére nevelte. Nyugdíjba vonulása után férjével együtt jelentkezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, önkéntes munkára. Langmár István az építőiparban dolgozott különböző beosztásokban, nagy precizitással és alázattal végezve munkáját, szellemi szabadfoglalkozásúként pedig családi házakat tervezett. A kommunizmus idején rendszerellenesnek bélyegezték, ami miatt sok bántást és megaláztatást kellett elviselnie. István a szeretetszolgálatnál a mai napig mindenféle feladatot elvégez: ha kell, szemetet szállít, a rakodásban segít, vagy éppen szigorú raktárosként állja meg a helyét.

Elismerésükhöz szívből gratulálunk, sok örömet, sikert és jó egészséget kívánunk további munkájukhoz!