A Városházán ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács

Szeptember 23-án tartotta soros ülését a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács a Városháza dísztermében.

 

Az ülés főbb pontjaiban költségvetési kérdésekben döntöttek a tanács tagjai, tájékoztató hangzott el a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás 2019. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről, valamint szavaztak az idei költségvetés módosításáról is.

A szeptemberi volt a 2014-19-es önkormányzati ciklus utolsó ülése, mellyel kapcsolatban Michl József a Társulási Tanács elnöke elmondta: - az elmúlt öt évben is sok munkát végeztek, 35 alkalommal üléseztek és 261 határozatot hoztak a két kistérségi intézmény, a Tatai Kistérségi Idősek Otthona és a Szociális Alapellátó Intézmény működésével, valamint a települések együttműködésével kapcsolatban. Emellett arra törekedtek, hogy a Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) minél több pénzt tudjanak elnyerni, amelynek köszönhetően a kistérség települései számos fejlesztést valósítottak meg. A Társulási Tanácsban nagyon jó közösséget alkotnak a kistérségi polgármesterek, akikkel ebben a ciklusban is hatékonyan tudtunk együtt dolgozni, és reméljük, hogy közösen folytathatjuk a munkát tovább - fogalmazott Michl József.

Az ülésen több tájékoztató is elhangzott, a Tatabányai Tankerületi  Központ aktualitásairól Vereckei Judit igazgató, a közbiztonságról  dr. Friedrich Gábor r.ezredes, Tata Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi  kérdésekről  dr.Mózes István a Tatai Járási Hivatal  Foglalkoztatási Osztályának vezetője, az aktuális gyermek- és családvédelmi feladatokról Németh-Zwickl Nikoletta a Szociális Alapellátó Intézmény vezetője, valamint a  kistérséget érintő  EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosító számú projektről  Lőrincz Anita szakmai vezető tartott beszámolót a helyszínen.