Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál október 18.– 20.

Idén október 18. és 20. között várja az érdeklődőket az Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál. A rendezvény ebben az évben is a Kastély téren kap helyet.

A halgazdálkodás tatai hagyományait, a halfogyasztás kultúráját népszerűsítő gasztronómiai esemény csaknem két évtizedes múltra tekint vissza. A szombati, kora reggeli látványhalászat ismét különleges alkalmat kínál, melyen a nézők megismerhetik a tradicionális halászati eszközöket, a halfogás technikáját. Az  Öreg-tó partjára a régió több pontjáról érkező halfőző mesterek a térségre jellemző halászlevekkel, sülthallal várják az érdeklődőket, akik a kiváló halételekhez friss és zamatos neszmélyi borokat fogyaszthatnak. A kulináris élvezetek mellé a fesztivál mindhárom napja színes szabadtéri kiegészítő programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt az elmaradhatatlan vásári forgataggal, vidámparkkal, színpadi műsorokkal, többek között a tatai JMP zenekar fellépésével és számos érdekes látnivalóval együtt.

A fesztivál részletes programjáról a csatolt mellékletekből tájékozódhatnak. További részletek: www.tatainagyhalaszat.hu.