Az új ciklusban is folytatja munkáját a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács

November 20-án tartotta alakuló ülését a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács a Városháza dísztermében, ahol többek között a Tanács elnökének, alelnökének megválasztására is sor került.

Az önkormányzati választásokat követően minden alkalommal újra megalakul a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, mely ilyenkor tisztségviselőit is megválasztja. Kistérségünk 10 településből áll, tatai központtal, s megegyezik a Tatai járással is, ami segíti a szervezési és közigazgatási feladatok összehangolását. A Tanács november 20-i döntése alapján a jövőben ismét Michl József, Tata polgármestere lesz a Tanács elnöke, alelnöke pedig Schunder Tibor, Baj polgármestere. Michl József az ülést követően elmondta: - A Társulási Tanács Pénzügyi és Ellenőrző Bizottságának elnöke Simon László Kocs polgármestere, tagjai pedig Dr. Maszlavér Petra Naszály, és Cellár József, Szomód polgármesterei lesznek. Polgármester társaimnak és az egész kistérségünknek nagyon jó munkát kívánok a következő öt évre, s azt remélem, hogy az intézményfenntartásban és az új projektjeinkben tovább tudjuk erősíteni, építeni a tatai kistérséget – nyilatkozta Michl József.

A tisztújítást követően az ülésen dr. Mózes István, a Tatai Járási Hivatal Foglalkozatási Osztályának vezetője tartott tájékoztatót közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről, dr. Friedrich Gábor r. alezredes, Tata Rendőrkapitányság kapitányságvezetője számolt be az aktuális közbiztonsági helyzetről, majd Lőrincz Anita szakmai vezető tájékoztatott a kistérséget érintő  EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosító számú projektről.

A Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács következő ülését decemberben tartja majd.