Idei utolsó ülését rendezte a Kistérségi Többcélú Társulási Tanács

Évi utolsó ülését rendezte december 17-én a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács a Városháza dísztermében.

A tanács tagjai a helyszínen kilenc napirendi pontban szavaztak, többek között a  Tatai Kistérségi Többcélú Társulás 2020. évi költségvetési koncepciójának meghatározásáról, a jövő évi ellenőrzési tervről, a társulás Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának felülvizsgálatáról valamint a következő évi munkatervének meghatározásáról.

Michl József, a Társulási Tanács elnöke ez évi munkájukkal kapcsolatban elmondta: - egyrészt lezártak idén ősszel egy ciklust, másrészt pedig megkezdték az újat, hiszen novemberi ülésén a társulás megválasztotta tisztségviselőit. Michl József hozzátette: - A decemberi ülés egyik legfontosabb témája a 2020-ra vonatkozó költségvetés koncepciója. A jövőben változni fog az egy-egy lakos utáni települési tagdíjbefizetések összege. Tata továbbra is vállalja a legnagyobb összegű befizetést, emellett a Szociális Alapellátó Intézmény működéséhez az állami finanszírozás mellé mintegy 65 millió forinttal járul hozzá városunk, hiszen az intézmény itt végzi tevékenysége nagyobb részét. A Kistérségi Idősek Otthona működési költségét nem kell kiegészíteni, az egyéb kistérségi feladatok ellátását pedig a közösen befizetett összegből fedezi a Társulás.

Az ülés végén tájékoztatók hangzottak el, dr. Friedrich Gábor r.ezredes, Tata Rendőrkapitányság kapitányságvezetője a közbiztonsági helyzetről, dr. Mózes István a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője pedig a közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről számolt be. Ezt követően a Társulási Tanács tagjai a Városháza előtt tekintették meg azt az új, 9 fős mikrobuszt, melyet Tata Város Önkormányzatának támogatásával kapott meg a Szociális Alapellátó Intézmény, és amely a jövőben a támogató szolgálat munkáját fogja segíteni.