Alkossuk meg közösen az új Magyary-tervet!

Tata Város Önkormányzata megkezdte a Magyary-terv 2.0 felülvizsgálatát, a városfejlesztési koncepció megújításával kapcsolatban Michl József polgármester tartott sajtótájékoztatót január 21-én a Városházán.

A tavaly őszi választásokat követően hat hónapon belül kell megalkotni az önkormányzat öt évre vonatkozó gazdasági programját, melynek alapját a Magyary-terv adja. Az új Magyary-terv előkészítése során felülvizsgálják városunk hosszú távú fejlesztési tervének fejezeteit, és lakossági fórumokon várják a tataiak véleményét, javaslatait az egyes témakörökkel kapcsolatban.

Michl József a sajtótájékoztatón elmondta: - 2008-ban jelent meg az első Magyary-terv, ezt 2015-ben írták újra és bővítették ki, így született meg a Magyary-terv 2.0. A január végén induló fórumsorozat nem városrészenként szerveződik, hanem egy helyen, a Városházán, ahol tematikusan, fejezetenként haladva vitathatják meg a tataiak a különböző témaköröket és mondhatják el javaslataikat, ötleteiket. Michl József hozzátette: - A városunk egészét érintő hosszú távú fejlesztési koncepció olyan pártfüggetlen vezérfonal, amely a mindenkori városvezetés munkáját segíti a jövőben, biztosítva a folyamatos, stabil fejlődést.

A felülvizsgálat során a Magyary-terv 2.0-ból kikerülnek a már megvalósult elképzelések és új fejlesztési irányvonalakkal egészül ki a terv, amely akár 15-20 évre előrevetített fenntartható célokat is magában foglal majd. A felülvizsgálat és a lakossági fórumok után tavasszal kerül a képviselő-testület elé egy gazdasági cselekvési terv. A Magyary-terv 3.0 végleges, nyomtatott formája egy bárki számára elérhető kiadványban pedig várhatóan nyáron jelenik meg. Tata Város Önkormányzata a tataiakkal együtt szeretné megalkotni a Magyary-terv legfrissebb kiadását, ezért várja az ötleteket, véleményeket, hozzászólásokat. Az ezzel kapcsolatos lakossági fórumok időpontjai a következők:

2020. január 28. kedd 15:30 – Városháza (Tata, Kossuth tér 1.)

MIKOVINY SÁMUEL VIZEK ÉS ZÖLDFELÜLETEK PROGRAM

2020. február 4. kedd 15:30 – Városháza (Tata, Kossuth tér 1.)

FELLNER JAKAB TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI PROGRAM

2020. február 11. kedd 15.30 –Városháza (Tata, Kossuth tér 1.)

ÖVEGES JÓZSEF OKTATÁSI-, KULTURÁLIS-, SPORT-, CSALÁD ÉS IFJUSÁGI PROGRAM

2020. február 18. kedd 15.30 – Városháza (Tata, Kossuth tér 1.)

ESTERHÁZY GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAM

2020. március 3. kedd 15.30 – Városháza (Tata, Kossuth tér 1.)

GIESSWEIN SÁNDOR SZOLIDARITÁSI PROGRAM ÉS DR. KISS ISTVÁN KÖZIGAZGATÁSFEJLESZTÉSI PROGRAM

A Magyary-terv 2.0 fejezeteivel kapcsolatos észrevételeket a lakossági fórumokon szóban, illetve azokat követően papír alapon, levélben vagy elektronikusan várják a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal címére (2890 Tata, Kossuth tér 1.) vagy e mailben a polgarmester@tata.hu címre.

A javaslatok beérkezésének határideje: 2020. március 13.

A Magyary-terv 2.0 ingyenes példányait az érdeklődők megtalálják a Városháza portáján. A fórumokra tisztelettel várjuk a tataiakat!