Folytatódott a Magyary-tervhez kapcsolódó lakossági fórumsorozat a Városházán

A Városházán február 4-én folytatódott a Magyary-terv 2.0 felülvizsgálatával, a városfejlesztési koncepció megújításával kapcsolatos lakossági fórumsorozat. A második találkozó témáját a településfejlesztéshez kapcsolódó elképzelések adták.

A tavaly őszi önkormányzati választások után hat hónapon belül kell megalkotni a város következő öt évre vonatkozó gazdasági programját, melynek alapját a Magyary-terv 2.0 adja. Az új Magyary-terv (3.0) előkészítése során Tata Város Önkormányzata felülvizsgálja városunk hosszú távú fejlesztési tervének fejezeteit, és lakossági fórumokon várja a tataiak véleményét, javaslatait az egyes témakörökkel kapcsolatban.

A február 4-i fórumon a Fellner Jakab Településfejlesztési Program állt a középpontban, melyről először Michl József tartott tájékoztatót. A polgármester a témával kapcsolatban elmondta: - A Fellner Program tulajdonképpen Tata infrastrukturális rendszereinek fejlesztéseit tárgyalja, ide kapcsolódnak az utak, az épületeink, az energetikai kérdések, a közlekedés, tehát a város épített környezete. 11 alfejezete van ennek a programnak, és ebből már számos terv megvalósult az elmúlt években, de most vannak új lehetőségeink és új ötleteink. Többek között a Magyary Zoltán Művelődési Központ átépítése, a könyvtár áthelyezése, az elkerülő út kérdése, a város egyik fő útjának, az Ady Endre utca új arculatának, kialakításának a megtervezése, a következő időszak európai uniós pályázatainak a témái, vagy az állami támogatások felhasználási lehetőségei.

A második fórum résztvevői számos javaslattal éltek a témában, szó esett például a városképet befolyásoló kérdésekről, a zsinagóga épületének jövőjéről, az üdülőövezeti fejlesztésekről, a kerékpárutakról és a gépkocsiforgalom csökkentéséről is.

A Magyary-terv 2.0 ingyenesen elérhető a tataiak számára a Városháza portáján és a Magyary Zoltán Művelődési Központ recepcióján. Az egyes programokhoz kapcsolódó véleményeket, javaslatokat a lakossági fórumok mellett papír alapon, levélben vagy elektronikusan várják a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal címére (2890 Tata, Kossuth tér 1.) vagy e-mailben a polgarmester@tata.hu címre.A javaslatok beérkezésének határideje: 2020. március 13.

A lakossági fórumsorozat február 11-én kedden, 15 óra 30 perckor folytatódik a Városházán, az Öveges József Oktatási-, Kulturális-, Sport-, Család és Ifjúsági program felülvizsgálatával.