Humán témákkal folytatódott a Magyary-tervhez kapcsolódó fórumsorozat

Újabb állomásához érkezett a Magyary-terv 2.0 felülvizsgálatával, a városfejlesztési koncepció megújításával kapcsolatos lakossági fórumsorozat. Február 11-én a Városházán az Öveges József Oktatási-, Kulturális-, Sport-, Család és Ifjúsági Programról beszélgettek az érdeklődők.

A 2019-es őszi önkormányzati választások után hat hónapon belül kell megalkotni a város következő öt évre vonatkozó gazdasági programját, melynek alapját a Magyary-terv 2.0 adja. Az új Magyary-terv (3.0) előkészítése során Tata önkormányzata felülvizsgálja városunk hosszú távú fejlesztési tervének fejezeteit, és lakossági fórumokon várja a tataiak véleményét, javaslatait az egyes témakörökkel kapcsolatban.

A harmadik találkozón humán témában mondhatták el véleményeiket, javaslataikat a tataiak az Öveges József Program kapcsán. Michl József a Városházán úgy nyilatkozott: - A Magyary-terv ezen része a kultúra, az oktatás, a sport, a gyermek és ifjúságügy valamint a család témáját érinti. Nagy öröm, hogy ilyen sokan eljöttek erre a fórumra, hiszen jó lenne, ha a jövőben is minél erősebben megjelennének a tataiak igényei ezeken a humán területeken, és tovább erősíthetnénk az épített és szellemi örökségünkben rejlő lehetőségeket. Ehhez az szükséges, hogy a város minél több olyan helyszínt biztosítson az itt élőknek, amelyeken az ehhez a témához tartozó események, tevékenységek megjelenhetnek. Ebben jelent majd előrelépést többek között a Piarista Rendház megújításának folytatása, a zsinagóga, a Tatai Vár, a múzeum és a Magyary Zoltán Művelődési Központ fejlesztése vagy a könyvtár áthelyezése. A városvezető hozzátette: - A sportéletben is szükség van újabb infrastrukturális fejlesztésekre, hiszen 31 klubbal és 4 ezer igazolt sportolóval büszkélkedhetünk. A Gyermekbarát Város program részeként pedig továbbra is szeretnénk hozzájárulni a tatai ifjúság önszerveződéséhez, támogatni a most is kiválóan működő diákönkormányzatot, keressük az eszközeit annak, hogy minél több tatai diák visszajöjjön a városba felsőfokú tanulmányai befejezése után, és természetesen tovább kell segítenünk a fiatal családok otthonteremtési szándékait is.

A lakossági fórumon Michl József polgármester beszélt a város humán fejlesztési terveiről, Rigó Balázs alpolgármester a Gyermekbarát Város programjának intézkedéseiről, Purgel Zoltán alpolgármester pedig a helyi sportéletről tartott tájékoztatót.

A Magyary-terv 2.0 ingyenesen elérhető a tataiak számára a Városháza portáján és a Magyary Zoltán Művelődési Központ recepcióján. Az egyes programokhoz kapcsolódó véleményeket, javaslatokat a lakossági fórumok mellett papír alapon, levélben vagy elektronikusan várják a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal címére (2890 Tata, Kossuth tér 1.) vagy e-mailben a polgarmester@tata.hu címre. A javaslatok beérkezésének határideje: 2020. március 13.

A lakossági fórumsorozat február 18-án kedden, 15 óra 30 perckor folytatódik a Városházán, az Esterházy Gazdaságfejlesztési Program felülvizsgálatával.