1 kis esély napja Tatán szeptember 27-én

„Együtt könnyebb, fogadd el a más képességű társakat partnerként!” Szeptember 27-én, Tatán ezzel a jelmondattal rendezi meg az idei esélyegyenlőségi napot Tatai Városkapu Zrt.

Ekkor lehetőség nyílik kipróbálni milyen érzés a fogyatékkal élő embertársaink számára az élet.

Milyen fantasztikus teljesítményre képesek a kerekesszékes futók és kosarasok, vagy milyen izgalmas tud lenni egy vak csörgőlabdás játéka. A rendezvény alkalmat nyújt együtt sportolni, játszani velük, megismerni életüket, megtapasztalni, hogy fogyatékos társaink is éppoly teljes életet tudnak élni, mint az ép emberek.

A sportprogramok 10 órától két helyszínen zajlanak. Az Eszterházy Kastélytéren, valamint a Művelődési központban és környékén.

A délutáni órákban 14:30-tól a Művelődési központban több előadás várja az érdeklődőket. Laszlóczki Valentina, Az én kis Buddhám című könyvének bemutatóját követi Varga Ágota Szemünk fénye c. többszörös díjas dokumentumfilmjének vetítése. Ezt követően 16:30 órakor Szülők, intézményvezetők, segítők egymás közt címmel kötetlen beszélgetésre és kölcsönös tanácsadásra várják az érintett szülőket. A beszélgetésen különböző élethelyzetekben felmerülő problémák megoldására kaphatnak választ a szülők a szakemberektől. A beszélgetés háziasszonya Czunyiné dr. Bertalan Judit a tatai Polgármesteri hivatal Humánszolgáltatási irodavezetője.

Az estét a Baltazár Színház Múló Rúzs című előadása zárja. A darab egy nagyszerű kabarét mutat be az idő múlásáról, arról, hogy a velünk született bölcsesség nem veszett el, csak ahogy öregszünk, egyre inkább elfelejtjük. Az előadásra a jegyár 981Ft,-.

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja PROGRAM_ESELYEGYENLOSEGI NAP.doc26.5 KB