Hálásan köszönjük az egészségügyben dolgozók munkáját!

Tata Város Önkormányzata a Semmelweis-nap alkalmából június 30-án köszöntötte az egészségügyben dolgozókat a Hotel Gottwaldban.

 

Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője, 1818. július 1-jén született Budán. Születésnapja a magyar egészségügy napja, melynek alkalmából az önkormányzat minden évben köszönetet mond az egészségügyi dolgozóknak az emberek egészségének védelméért, megőrzéséért és a gyógyításban végzett munkájukért, elhivatottságukért.

A tatai ünnepségen Michl József polgármester mondott köszöntőt. A városvezető hangsúlyozta: - Minden esztendőben, amikor Semmelweis Ignácról megemlékezünk, azért hívjuk meg az egészségügyben dolgozókat, hogy az egész város nevében hálás köszönetet mondjunk nekik. Idén, a mögöttünk álló vészterhes időszakot követően ezt a köszönetet többszörösen is ki kell fejeznünk. Michl József úgy fogalmazott: - Szeretnék köszönetet mondani  az egészségügyi dolgozók családjainak is, amelyek otthonról biztosították a hátteret, támogatták a munkájukat, erőt adtak, s ezzel segítették a közösségünket.

Dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója ünnepi beszédében felelevenítette a járvány alatti időszak nehézségeit, a megyei kórház dolgozóinak fáradhatatlan munkáját, kitartását, majd hozzátette: - a köszönet nemcsak a munkatársaimnak, hanem mindazoknak szól, akik Tatán és környékén az alapellátásban dolgoznak, s a járvány ideje alatt is fogadták a betegeket, sokakat elláttak és nem küldtek egyből kórházba, megkönnyítve  a kollegáim munkáját, és vállalva az ezzel járó veszélyeket – mondta a főigazgató.

Az eseményen a hagyományoknak megfelelően köszöntötték azokat az orvosokat, asszisztenseket, egészségügyi dolgozókat, akik kerek évfordulót ünnepelnek ebben az évben:

-Dr. Sopov Krszto háziorvos 55 éve végzi gyógyító munkáját

-Barna Júlia több mint 50 éve az egészségügyben dolgozik, Dr. Hantay Zsuzsanna háziorvos asszisztense

-Avrancsev Józsefné 50 éve dolgozik az egészségügyben, Dr. Szanda Mátyás fogorvos asszisztenseként

-Kun Györgyné 45 éve dolgozik fáradhatatlanul a pályán

-Dr. Hantay Zsuzsanna háziorvos 40 éve végzi gyógyító munkáját

-Ujlakiné Pándi Emőke védőnő 40 éve dolgozik az egészségügyben

-Dr. Horváth Róbert háziorvos 35 éve végzi gyógyító munkáját

-Ács Judit 30 éve dolgozik az egészségügyben, Dr. Jónás Ágnes háziorvost segíti

-Geiling Krisztina 30 éve dolgozik az egészségügyben, Dr. Kicska Zsuzsanna gyermekorvos asszisztenseként

-Az idén, 40 év szolgálat után vonul nyugdíjba Sárköziné Moravcsik Erika védőnő

- Dr. Szabó Dénes gyermekorvos az év végén átadja praxisát egy új kollégának,  54 éve dolgozik a gyermekek egészségéért

- Dr. Reviczki Sándor háziorvos szintén átadja praxisát egy új kollégának, ő 38 éve dolgozik orvosként.

Köszöntjük a jubilálókat, nekik és mindenkinek, aki Tatán és vonzáskörzetében az egészségügy bármely területén a betegekért, a biztonságunkért dolgozik, hálásan köszönjük a szolgálatot!

A tatai ünnepségen zongorán közreműködött Ujlaki Tünde.