Átadták a Foglalkoztatási Információs Pontot Tatán

Állást keres, de nem tudja hogyan? A Magyary Zoltán Művelődési Központban lévő Foglalkoztatási Információs Pont ezen próbál változtatni. Az informatikai berendezés a tatai Munkaügyi Központ jóvoltából került a közösségi házba.

A szeptember 9-én üzembe helyezett információs pont tájékoztatást ad az álláslehetőségekről, a képzési ajánlatokról, valamint egyéb kirendeltségi szolgáltatásokról. Az átadáson Pákozdi Szabolcs, a Tatai Munkaügyi Központ kirendeltségének vezetője elmondta: Ez a projekt a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. támogatásával valósult meg. Az információs ponttal elsősorban azoknak a fiatal, pályakezdő munkanélkülieknek, inaktívaknak illetve munkaviszonyban állóknak  akarnak segíteni, akik nem regisztrálják magukat a munkaügyi kirendeltségeken, így nehezebben találják meg a számukra megfelelő állást.
Az információs pont szolgáltatásaival nemcsak az összes hazai állás érhető el, hanem az Európai Unió országainak számos külföldi munkalehetőségei is megtalálhatók. A kiválasztott állásokra közvetlenül pályázni is lehet, sőt egy kattintásra kinyomtatható a kívánt oldal.
A Foglalkoztatási Információs Pont minden érdeklődő számára a tatai művelődési központ aulájában hétfőtől-péntekig reggel 08.00 órától egészen este 20.00 óráig, szombaton pedig 08.00-17.00 óráig  rendelkezésre áll.