Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Hermann Gábor

Tata Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2020-ban a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Hermann Gábornak, a Fellner Jakab Kulturális Közhasznú Alapítvány elnökének, aki az elismerést augusztus 20-án a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vette át.

Hermann Gábor az egyházi műemléképületek, köztük a Kálvária kápolna speciális felújításáért végzett önzetlen tevékenységének elismeréseként részesült a kitüntetésben.

Hermann Gábor a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát. 30 éve az építőiparban dolgozik vállalkozóként, a korábban általa szabadalmaztatott elektromos falszigetelési eljárás hasznosításával foglalkozik. Szabadalma alapján készült el a Nemzeti Múzeum, a Sándor-palota, a Pannonhalmi Turisztikai Központ, a jáki templom és a fertődi Esterházy-kastély speciális elektromos falszigetelési megoldása. 15 évig, mint a Szent Kereszt-templom egyháztestületi tagja segítette a közösség munkáját, a nagytemplom harang felújításának szervezését.

Az egyházi műemlék épületek felújításáért létrehozott Fellner Jakab Kulturális Közhasznú Alapítvány elnökeként tett felajánlására elkészült a Kálvária kápolna speciális elektromos falszigetelése. Jelenleg is a kápolna teljes felújításáért dolgozik.

Az elismeréshez szeretettel gratulálunk, további szép sikereket, jó egészséget kívánunk!